Haberler

Geçici Görevli Meclis Personeli Kurumlarına Dönüş Hazırlığında

Milletvekili Genel Seçimlerinin Sonuçlarını Siyasiler Kadar TBMM Görev Yapan Personel de Merakla Bekliyor. Çeşitli Kurumların Kadrosunda Görünen Ancak Milletvekili Danışmanı ve Sekreteri Olarak TBMM'de Görev Yapan Personel, 20 Temmuz Cuma Gününden İtibaren Kurumlarına Dönüş Yapacak.

Milletvekili genel seçimleri öncesinde çeşitli kurumların kadrosunda görünen ancak milletvekili danışman ve sekreteri olarak TBMM'de görev yapan personel 20 Temmuz 2007 Cuma gününden itibaren kurumlarına dönüş yapacak. Kurumlarına dönmek istemeyen çoğu personelin rapor alarak veya izne ayrılarak yeni Meclis'in şekillenmesini bekleyeceği kaydedildi.

Geçici görevlendirmeyle çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından gelerek Meclis'te görev alan personelin, 22 Temmuz seçimleriyle birlikte yeniden kadrolarının bulunduğu kurumlara dönmeleri gerekiyor. Meclis'te, 22. dönemden 300 kadar milletvekilinin liste dışı kaldığı, bir bölümünün de listelerde seçilemeyecek yerlerde olduğu göz önünde bulundurulduğunda, seçim sonrasında yaklaşık 700 sekreter ve danışman kurumlarına geri dönmek durumunda kalacak.

Meclis'teki geçici görevli personelin kurumlarına dönmelerine ilişkin tebligatın ise Cuma gününden itibaren yapılacağı belirtiliyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title