Haberler

Gazze'de İsrail Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gösteriye katılanların sloganlar eşliğinde yürüyüşü- Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri'nin konuşması- İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Batş'ın konuşması Gazze Şeridi'nde, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik ihlalleri ve son zamanlarda giderek tırmanan şiddet olayları protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gösteriye katılanların sloganlar eşliğinde yürüyüşü- Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri'nin konuşması- İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Batş'ın konuşması Gazze Şeridi'nde, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik ihlalleri ve son zamanlarda giderek tırmanan şiddet olayları protesto edildi. Cebaliya Mülteci Kampı'nda, İsrail'in Aksa ile Filistinlilere yönelik ihlallerini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriye Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nin yöneticileri de katıldı. İsrail karşıtı sloganlar atılan gösteride, Filistinlilerin Batı Şeria ve Kudüs'teki eylemlerini destekleyen dövizler taşındı.Hamas yöneticilerinden Muşir el-Mısri burada yaptığı konuşmada, bütün Filistinli grupları "Kudüs İntifadası" şeklinde nitelendirdiği eylemleri desteklemeye çağırarak, "Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir" dedi.Mısri, Arap ve Müslüman ülkelerin de İntifada'yı korumak için tüm imkanlarını sunmaları çağrısında bulundu.- İsrail büyükelçilerini sınır dışı etme çağrısıİslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Batş da Filistin'deki bütün grupların ve Filistin halkının İntifada'ya sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, İntifada'nın, barış müzakerelerinin başarısızlığı ve İsrail'in ihlalleri neticesinde meydana geldiğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Batı Şeria İsrail Kudüs Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title