Haberler

Gaziantep Kent Konseyi Toplantısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep'in bölge illerinin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladığını belirtti.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep'in bölge illerinin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağladığını belirtti.

GTB'den yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Kent Konseyi, 11. Olağan Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Gaziantep'in genel durumunun ele alındığı toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan ile konsey üyeleri katıldı.

Toplantıda, Gaziantep ve bölge ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu, Türkiye'nin geçen yılı 131,7 milyar dolar ihracat ile geride bıraktığını belirterek, Gaziantep ihracatının ise 6 milyar 258 milyon dolar olarak gerçekleştiğini anımsattı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yapılan ihracat rakamları ve en fazla ihracat yapılan ülkeler hakkında açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Gaziantep 2016 yılında yaptığı 6 milyar 258 milyon dolar ihracat ile Türkiye ihracatının yüzde 4,75'ini tek başına karşılarken, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin diğer illerinden yapılan toplam ihracat ise yüzde 1,78 seviyesinde gerçekleşti. Tarımsal ürünlerin gıda sanayine kazandırılmasında Gaziantep bölgede bir üs ve cazibe merkezi görmekte. Gaziantep sanayisinin gelişimi için lojistik de büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda Hassa-Dörtyol Tünel Projesi ile önemli bir adım atıldı. Bu proje sadece şehrimiz için değil tüm bölge ticareti için büyük ehemmiyet taşımakta. Bizim Mersin üzerinden dış ticaretimiz her zaman devam edecek ama demiryolu projesinin de çok acil bir şekilde geliştirilmesini lojistiğin gelişmesi adına elzem görüyoruz."

Tiryakioğlu, konuşmasında ayrıca GTB tarafından sürdürülen Et Borsası, Antepfıstığı Lisanslı Depo, Pilot Antepfıstığı İşleme Tesisi ve Hububat Emtia Merkezi projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Mehmet Aslan Fatma Şahin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title