Haberler

Fransız Dergisinden Karikatür Kışkırtması

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın avukatı Abdulmunim Abdulmaksut, "Charlie Hebdo" adlı Fransız mizah dergisinde Hz.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın avukatı Abdulmunim Abdulmaksut, "Charlie Hebdo" adlı Fransız mizah dergisinde Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürün yayımlanmasından sorumlu kişileri yargı önüne çıkarabilmek için Mısırlı ve Fransız avukatlardan oluşan bir grup kurulduğunu söyledi.

Abdulmaksut, Kahire'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "İslam ve Peygambere karşı yapılan bu hakaretler pek çok kez, pek çok şekilde tekrarlandı ve dünyadaki 1 milyardan fazla Müslümanın öfkelenmesine, şiddet olaylarının yaşanmasına sebep oldu" dedi.

"Karikatürün yayımlanmasından sorumlu kişilerin yargı önüne çıkarılabilmesi için hukuki süreci değerlendirecek Mısırlı ve Fransız avukatlardan bir grup kurduk" diyen Abdulmaksut, Birleşmiş Milletler'i, semavi dinlere dil uzatılmasını suç sayan bir kanun çıkarmaya, hakaret eden ülkeleri özür dilemeye ve olayın faillerini dinlere hakaret suçundan yargıya sevk etmeye çağırdı.

Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Yönetim Kurulu Üyesi Ferid İsmail ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin Hz. Muhammed'e hakaret içerikli yayın yapan kişi ve kurumlara karşı yargıyı hareket geçirmek için çaba sarf edeceğini söyledi.

Fransa'da haftalık yayımlanan, "Charlie Hebdo" adlı mizah dergisi, 19 Eylül Çarşamba günü Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatür yayımlamıştı.

Fransa dün, karikatür karşıtı yaşanabilecek olaylara karşı Mısır'ın da aralarında bulunduğu 20 Arap ülkesindeki Fransız okul ve kültür merkezlerini geçici kapatma kararı almıştı.

Fransa'daki karikatür krizi ABD'de çekilen Hz. Muhammed'e hakaret içerikli filmin oluşturduğu krizden 2 hafta sonra meydana geldi. Film karşıtı düzenlenen gösterilerde, ABD'nin Trablusgarp Büyükelçisi Chris Stevens'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ölmüştü.

Muhabir: Abdurrahman Fethi / Gülşen Topçu / Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Murat Taydaş - KAHİRE

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Charlie Hebdo Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title