Haberler

Fark Yayınları'nda "Farklı" Hırsızlık

Fark Yayınları'nın Ankara Kızılay'daki bürosuna gece geç saatlerde giren kişi ya da kişiler, yayınevinin hazırladığı kitapların bilgilerinin bulunduğu bilgisayar belleğini (harddisk) çaldı.

Fark Yayınları'nın Ankara Kızılay'daki bürosuna gece geç saatlerde giren kişi ya da kişiler, yayınevinin hazırladığı kitapların bilgilerinin bulunduğu bilgisayar belleğini (harddisk) çaldı. Polis ilk incelemesinde olayın hırsızlık olduğunu belirtirken, yayınevi bürosunda parmak izi çalışması yapıldı.

Ulusalcı çizgide yayınlarıyla tanınan Fark Yayınları'nın bürosuna dün gece hırsız girdi. Yayınevine ait iki ayrı kapının bulunduğu ön cephede, içerisinde yaklaşık 1 milyar YTL'lik malzeme ve üç bilgisayar bulunan depo kapısı yerine yayınevinin yönetim bürosunun kapısını açan failler, burada bulunan bilgisayarın kasasını açtı. Bilgisayar kasasını girişte bulunan koltuğa kadar taşıdıkları anlaşılan hırsız ya da hırsızların, burada parçalı söktüğü ve sadece ana bellek olan harddiski aldıkları anlaşıldı. Hırsızların bir de LCD monitörü götürdükleri görüldü.

Genel Yayın Yönetmeni Ümit Çıkrıkcı, sabah işyerine geldiklerine durumu fark ettiklerini, kepengin bir çeşit demir makasıyla kesilmiş olduğunu söyledi. Çalınan harddisk içinde yayınevinin iki yıllık çalışmaları ve bilgilerinin bulunduğunu belirten Çıkrıkcı, olayı basit bir hırsızlık olarak göremediklerini belirtti. Çıkrıkcı, olayla ilgili şunları söyledi:

"Eski model bir bilgisayar, zaten değiştirmeyi düşünüyorduk. İşin doğrusu, biz ülkenin birliği ve bütünlüğüne yönelik, insanların bilimsel anlamda gelişmesine katkı sunan, ulusalcı çizgide yayınlar yapıyoruz. Bunun basit bir hırsızlık , para amaçlı adi bir hırsızlık olduğuna inanmıyorum. Ama tam tersine planladığımız biçimde kitaplarımız çıkacaktır."

Fark Yayınları yazarları arasında bulunan Prof. Dr. Anıl Çeçen'in benzer olaylarla ilgigli uyarıda bulunduğunu belirten Çıkrıkcı, "Anıl hocamız, beni uyarmıştı. Geçmişte bu tip hırsızlıkların yoğun yaşandığı söylemiş, kendisinin birkaç kitabının da dizgi aşamasında yayınevlerinden çalındığını, bu nedenle kitapların baskılarının engellendiğini anlatmıştı" dedi.

Ali Tayyar Önder'in "Türkiye'nin Etnik Yapısı" adlı kitabında 40. baskıyı aşan yayınevi, son olarak Aycan Alp'in Yükseklerin Tanrıları adlı kitabını çıkarmıştı. (ANKA)

(KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title