Haberler

F 16'nın Enkazı Bulundu

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'nde Dün Kazdağları'na Düşen F- 16 Savaş Uçağının Enkazını Arama Çalışmalarına Bu Sabah Yeniden Başlandı.

Çanakkale`nin Bayramiç İlçesi`nde dün Kazdağları`na düşen F- 16 savaş uçağının enkazını arama çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı.

Pilot Üsteğmen Özgür Alagöz son anda fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken F- 16`nın düştüğü bölgedeki Karaköy, Kurşunbatmaz, Hacıöldüren, Poyraz ve Dalaksuyu mevkilerinde enkaz arama çalışmaları bu sabaha kadar sürdü. Arama çalışmalarına havadan helikopter ve keşif uçaklarının yanı sıra karadan da jandarma ekipleri ve bölgede yaşayan köylüler de katıldı.

ENKAZA ULAŞILDI

Çanakkale`nin Bayramiç İlçesi`nde dün Kazdağları`na düşen F-16 savaş uçağının enkazı Karaköy Köyü`nün 15 kilometre güneydoğusunda Dalaksuyu Mevkii`nde bulundu.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı yaptığı açıklamada, uçağın enkazına bugün saat 11.00 sıralarında ulaşıldığını söyledi. Vali Kırlı, Türk Hava Kuvvetleri`nin arama kurtarma ekipleri ile Çanakkale ve Balıkesir`den katılan Jandarma timlerinin Karaköy Köyü`nün 15 kilometre güneydoğusunda Dalaksuyu Mevkii`nde enkaza ulaştığını belirterek, ``Uçağın parçalanması söz konusu değil. Sadece birkaç parçasının 5-10 metre ilerisine düştüğü belirlendi. Pilot Üsteğmen Özgür Alagöz`ün herhangi sağlık problemi yok. Uçağın düşüş nedeni henüz belli değil. Bunu Hava Kuvvetleri Komutanlığı teknik elemanları belirleyecek`` dedi.

Kazdağları`na düşen F-16 uçağının pilotu Üsteğmen Özgür Alagöz, dünkü arama çalışmalarında Uzunoluk Mevkii`nde jandarma ekiplerince sağ bulunmuştu. Alagöz helikopterle götürüldüğü Balıkesir`de Askeri Hastane`de tedavi altına alınmıştı.

(HABER: Erdem SÜREK- Ersan KÜÇÜKKURU/İÖ/MK/GİR)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title