Haberler

'Eylemler Mücadele Azmimizi Kuvvetlendirir'

Büyükanıt, Terör Örgütü PKK Yanlılarının Kendisinin Londra Temasları Öncesinde Gösteri Yapmasını, 'Düzenlesinler. Bunlar Bizim Mücadele Azmimizi Kuvvetlendirir' Şeklinde Değerlendirdi.

Ahmet Görmez bildiriyor - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yasar Büyükanıt, terör örgütü PKK yanlılarının kendisinin Londra temasları öncesinde gösteri yapmasını "Düzenlesinler. Bunlar bizim mücadele azmimizi kuvvetlendirir" şeklinde değerlendirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile görüşen Orgeneral Büyükanıt, görüşme sonrası kaldığı otelde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orgeneral Büyükanıt, İngiltere temasları sırasında Irak, Afganistan, Orta Doğu ve Kosova konularının gündeme geldiğini kaydetti. Güvenlikle ilgili bütün konuların gündeme geldiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, bu görüşmelerin süreceğini ifade etti.

Görüşmelerde terörizm konusunun da gündeme geldiğini vurgulayan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Biz askeriz, terörizmin silahlı mücadele boyutuyla uğraşıyoruz. Diğer boyutlarıyla uğraşmak, diğer devlet kurumlarının görevleri. Zaten onlar da kendi görevlerini yapıyorlar" diye konuştu.

Terör örgütü PKK'nın İngiltere'de ciddi bir şekilde örgütlendiğinin hatırlatılması üzerine de Orgeneral Büyükanıt, bu konuları muhataplarıyla görüştüklerini ifade etti. Orgeneral Büyükanıt, kendisinin Londra'ya gelmesinden kısa bir sure önce terör örgütü PKK yanlılarının gösterisi hakkında da "Olabilir, düzenlesinler. Bunlar bizim mücadele azmimizi kuvvetlendirir" dedi. (ANKA)

(AG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title