Haberler

Evlerini Su Basan Ailenin Bir Tek Üzerlerindeki Kıyafetleri Kaldı

Adana'da, Yarım Saat Süren Sağanak Yağış Nedeniyle Su Basan Evlerinde Canlarını Zor Kurtaran Zübeyde Gülaldı ile Kızı Derya Gülaldı, Su Baskınında Bütün Eşyalarının Kullanılmaz Hale Geldiğini, Sadece Üzerlerindeki Kıyafetlerin Kaldığını Söyledi.

Adana'da, yarım saat süren sağanak yağış nedeniyle su basan evlerinde canlarını zor kurtaran Zübeyde Gülaldı ile kızı Derya Gülaldı, su baskınında bütün eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini, sadece üzerlerindeki kıyafetlerin kaldığını söyledi.

Sabahleyin yarım saat süren sağanak yağış, Kuzey Adana'da hayatı felç etti. Özellikle Tellidere ve Huzurevleri mahallelerinde etkili olan ve çok sayıda ev ve iş yerinin su altında kalmasına neden olan selin çekilmesinin ardından vatandaşlar eşyalarını kurtarma ve temizlik çalışmalarına başladı. Tellidere Mahallesi'nde Sabancı Apartmanı'nın zemin katında oturan Zübeyde Gülaldı'nın evi ise tamamen su altında kaldı. Tavana kadar su dolan evlerindeki tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen Zübeyde Gülaldı, yağmurun başlamasıyla selin gelmesinin bir olduğunu, neye uğradıklarını anlamadan evlerini su basmaya başladığını söyledi. Kızı Derya ile otururken birden evi su bastığını anlatan Gülladı, "Canımızı zor kurtardık. Evdeki bütün eşyalarım yok oldu. Sadece üzerimizdeki kıyafetlerimizle sokakta kaldık. Şimdi ne olacak? Bunun sorumlusu kim? Bize yardım etsinler. Ne oturacak evim ne de eşyam kaldı. Herşeyim yok oldu" diye yakındı.

Sabancı Apartmanı'nın zemin katında elektrik tesisat malzemesi satan Murat Bolat ise, sabah erken saatlerde iş yerini açtığını, ilerleyen saatlerde yağmurun başlamasıyla birlikte iş yerinin sular altında kaldığını belirterek, "Dükkanımda bir tane işe yarar malzeme kalmadı. Zararım çok büyük. Çoğu malım sular altında, çoğunu da sel aldı götürdü" diye konuştu.

Diğer sel mağdurları Büşra Çobanoğlu ve Emine Serin de, yağmur yağdığı sırada evde olduklarını, bir anda evi su bastığını, canlarını kurtamak için dama çıktıklarını ifade ederek, evlerinin önünde bulunan otomobillerinin yaklaşık 50 metre aşağıya kadar sürüklendiğini anlattı.

Bu arada, suyun çekilmesinin ardından mahalleyi saran çamurun kaldırılması ve evlerdeki suyun tahliyesi için belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

(FK-MT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title