Haberler

Evlerine Doğalgaz Verilmediği İddiasıyla Yol Kapattılar

Kütahya'da, iki ay önce taşındıkları toplu konut alanındaki evlerine doğalgaz verilmediğini iddia eden bir grup vatandaş, yol kapatma eylemi yaptı.

Kütahya'da, iki ay önce taşındıkları toplu konut alanındaki evlerine doğalgaz verilmediğini iddia eden bir grup vatandaş, yol kapatma eylemi yaptı.

Akkent Mahallesi'nde, Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) dar gelirlilere yönelik inşa ettirilen ve iki ay önce teslim edilen konutlarda yaşayan vatandaşlardan bazıları, binalarının bulunduğu alanda toplanarak bir süre yürüdü.

Grup, gaz akışı sağlanmadığı iddiasıyla doğalgaz dağıtım firmasını protesto etmek için Kütahya- Tavşanlı Çevre Yolu'ndan konutlarına giden yolu trafiğe kapattı. Bu sırada sürücülerle grup arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Vatandaşlardan Orhan Şenol, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 Eylül'de konutlarını teslim almalarına ve sayaçlarının monte edilmesine rağmen doğalgaz dağıtım firmasının gaz akışını sağlamadığını savundu.

Bu sorun nedeniyle çocuklarının evde üşüdüğünü, birçok kişinin de hastalandığını öne süren Şenol, şöyle konuştu:

"Toplam 564 konutun bulunduğu sitede iki aydır yaşıyoruz. Site yönetimi, doğalgaz için para ödememizi istedi. Bin 105 lira para talebinde bulundular. Bu miktardan doğalgaz için 357 lira alınacağını söyleyip, kalanını ise çeşitli kalemlere böldüler. 'Cihaz eksik' deyip yine para istediler. İstenen paraları eksiksiz ödedik. İki ay oldu ve hala gaz verilmedi. Millet bu yüzden mağdur oldu. Çocuklarımız hasta oldu. Rapor verildi ve okula gidemiyorlar. Isınamayınca elektrikli ısıtıcı kullanıyoruz. Bu sefer de elektrik faturaları yüklü gelmeye başladı. 250 ile 450 lira arasında faturalar geliyor. Bu evler yoksullar için yapıldı. Herkes asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Sesimizi duyurmak için gecenin bu vaktinde soğukta yollara döküldük. Yetkililerden yardım bekliyoruz."

Emine Kartal da site yönetiminin, anahtar teslim ederken bile kendilerinden gereksiz yere para istediğini iddia etti.

Muazzez Çetin ise kullandıkları elektrikli ısıtıcı nedeniyle evindeki bütün elektrikli cihazların yandığını ve havalar iyice soğuduğundan çok mağdur durumda olduklarını anlattı.

Grup, polis ekiplerinin ikna çabası sonucu yaklaşık 1,5 saat süren eylemi sonlandırarak dağıldı.

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA / Yerel

Tavşanlı Kütahya Akkent Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title