Haberler

Esogü'de Hemşirelik Haftası Kutlandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nin birlikteliğindei “Hemşirelik Haftası” etkinliği düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nin birlikteliğindei "Hemşirelik Haftası" etkinliği düzenlendi.

ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan ESOGÜ Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Burçin Danacı, bugünün hemşiresinin sadece üniformalı mavi, pembe, beyaz melek olmadığını; eğitimiyle, gelişen kişiliğiyle, teorik ve pratik bilgi ve becerileriyle, karar verme yeteneğiyle; hemşirelik hizmetlerini planlayan, örgütleyen, uygulayan, ekip çalışmalarını başarıyla yürütebilen, gerek hekimler gerekse hekim dışı sağlık ilgilileriyle yüksek düzeyde iletişim kurabilen uyumlu ve sorumlu bir insan gücü olduğunu kaydetti. Burçin Danacı tüm hemşirelerin ve hemşirelik öğrencilerinin Hemşirelik Haftası'nı kutladı.

ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, fakülte olarak geçmişe bakıldığında iyi bir noktada olduklarını ama geleceğe bakıldığında bulundukları yerin geleceğin yolunu aydınlatmadığını ifade etti. İdari açıdan daha çok destek görecekleri, fiziki koşulların çok daha uygun olacağı bir gelecek dileyen Prof. Dr. Nedime Köşgeroğlu, tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftası'nı kutlayarak sözlerini tamamladı.

ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül, üçüncü basamak bir hastane olarak Eskişehir ve ülkemizdeki pek çok sağlık kurumundaki sayılarla kıyaslandığında oldukça az sayıda hemşire ile hizmet vermek zorunda kaldıklarını belirterek, daha çok hemşireye ihtiyaçları olduğunu kaydetti. Hemşirelerin hekimler olarak kendilerinin hastaya dokunan elleri ve onları gören gözleri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Başar Sırmagül, bu nedenle hemşirelerden gülümsemeyi ihmal etmemelerini ve bunu birbirlerine hatırlatmalarını istedi ve buna hastaların ve ekip arkadaşlarının çok ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yücel, hemşireliğin güçlü bir geleceğe sahip, yüksek lisans ve doktora yapılabilen ve çok iyi bir branşlaşmanın bulunduğu bir meslek grubu olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Ferruh Yücel ESOGÜ Hemşirelik Bölümü'nde her birinin başında bir öğretim üyesinin olduğu 7 anabilim dalının bulunduğunu belirterek, bölümün zamanla daha ileri gideceğine olan inancını dile getirdi. Hemşirelik mesleğinin dünyada saygınlık kazanmış bir günü olarak kutlanan 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nda yılda bir kez bile olsa Hemşirelik mesleğinin sorunlarının dile getirildiğini ifade eden

Prof. Dr. Ferruh Yücel, tüm hemşirelerin Hemşirelik Haftası'nı kutladı. Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin mesleki bölümüne geçildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title