Haberler

Eskişehir: Eskişehir'de Yerel Yönetimler

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde devam eden yaz okullarına katılan öğrenciler, eğitim programı çerçevesinde Yazılıkaya'ya götürüldü.

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi'nde devam eden yaz okullarına katılan öğrenciler, eğitim programı çerçevesinde Yazılıkaya'ya götürüldü.

Büyükşehir Belediyesi'nin, ilköğretim çağındaki çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmak ve yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği yaz okulları, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi ile Emek Erenköy Sosyal Hizmet Merkezi'nde devam ediyor. Yaşları 4 ile 16 arasında değişen 250'den fazla öğrenci, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim merkezlerinde bir taraftan bilgisayar, İngilizce, spor faaliyetleri ve düşünce egzersizleri gibi 16 farklı konuda eğitim alırken, bir taraftan da düzenlenen çevre gezileri ile tarihi yerleri tanıma fırsatı buluyorlar. Son olarak kurslara katılan öğrencilerin bir bölümü Yazılıkaya'ya götürüldü. Büyükşehir Belediyesi Yaz Okulu kurslarının her yıl daha da büyüyerek devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Koordinatörü Tugay Aladağ, "Her sene iki dönem halinde düzenlediğimiz yaz okullarımızda çocuklarımızın sanatsal, zihinsel ve sportif yeteneklerini geliştirmeye yönelik etkinlikler yapıyoruz. Yaz okullarımızda bilgisayar, basketbol, voleybol, masa tenisi, İngilizce, matematik oyunları, seramik, müzik, yaratıcı düşünce egzersizleri, el işi, çizgi film kursları ile çevre gezileri, halk oyunları, tiyatro gibi pek çok aktivite düzenliyoruz. Amacımız, yavrularımızın yaz tatillerini boş geçirmeyip en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktır" dedi.

Aladağ, gönüllü öğretmenlerin eğitim verdiği Büyükşehir Belediyesi yaz okulları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin, '2207699-2509294' numaralı telefonları arayabileceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title