Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, milletvekili seçimleri sonrası Tepebaşı Bölgesi muhtarları ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, milletvekili seçimleri sonrası Tepebaşı Bölgesi muhtarları ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Başkan Ahmet Ataç, siyaseti seçim ortamında yaptıklarını ve hizmete siyaset karıştırmadan, eşit hizmet anlayışı ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ataç, yaklaşan ramazan ayına ilgili olarak Tepebaşı Sokak İftarlarının bu yıl 59 noktada gerçekleşeceğini kaydetti.

Bulgaristan'dan Başkan Kurt'a ziyaret

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Bulgaristan Kırcaali Milletvekili Mustafa Ahmet, Danışman Dr. Fikri Gülistan, Kırcaali İli Mestanlı İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Ali, Muhacir Dernekleri Federasyon Başkanı Zihni Çalışkan, Balkan Göçmenleri Dernek Başkanı Seyfettin Çalışkan ve yönetim kurulu ile bir araya geldi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kırcaali Milletvekili Mustafa Ahmet, Eskişehir'in, diğer şehirlere model olabilecek bir şehir olduğunu ve ilerleyen zamanlarda ortak bir projeye imza atılarak iki tarafın da kaynaşmasının sağlanacağını belirtti.

Başkan Kurt, Razgrad'ın kardeş belediye olduğunu, ortak çalışmalarla iş birliğinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Odunpazarı Belediyesi'nin hizmet kalitesi tescillendi

Odunpazarı Belediyesi 2015 yılında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazandığı ve çalışmalarının çevreye uygun olduğunu belgeledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Odunpazarı Belediyesi'nin kasım 2008 tarihinden itibaren başlattığı ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) çalışmaları çerçevesinde belediye faaliyetleri esnasında ortaya çıkan atıklar, ambalaj atıkları, atık piller, motor yağları, ömrünü tamamlamış lastikler, tıbbi atıklar, bitkisel atık yağlar, yağ filtreleri birbirinden ayrı şekilde sınıflandırılıyor.

Başkan Kurt, kalite belgesi ile Odunpazarı Belediyesi'nde hava, su, toprak gibi çevresel faktörlere zarar vermeden, çevreye yararlı çalışmaların yürütüldüğünü ve ülke ekonomisine katma değer sağlandığına güzel bir örnek teşkil ettiğini kaydetti.

- Ramazan davulcuları eğitildi

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, Eskişehir'de görev yapacak ramazan davulcularına Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim verildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Eskişehir'de tek tip kıyafet ile vatandaşlara hizmet edecek olan davulculara Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim verildi.

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonu'nda düzenlenen eğitim programında toplanan davulculara, ramazan ayı içerisinde uymaları gereken kurallar anlatıldığı ve korsan davulculara karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.  Toplantıda her yıl olduğu gibi bu yıl da belediyenin belirlediği davulcuların yanı sıra korsan davulcuların çıkarak para toplamalarının önüne geçilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

- Yağışlarda bozulan yollar onarılıyor

Büyükşehir Belediyesi son günlerde yaşanan yağışlar nedeniyle kırsal kesimde, Özel İdare döneminde yapılan yollarda oluşan hasarları için onarım çalışmaları başlattı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, Uluçayır- Aşağı Kalabak- Yukarı Kalabak yollarında çalışmalarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kesimdeki mahallelerde bozulan yolları onarmaya başladığı bildirildi.

Yağmur  sularının zarar verdiği Uluçayır-Aşağı Kalabak-Yukarı Kalabak yolunda yürütülen çalışmalar kapsamında zarar gören kutu menfezler yerlerine tekrar konulurken asfalt yolda meydana gelen çökme ve oyulmalar alt temel dolgu malzemesi ile doldurularak üzerine mekanik malzeme serilip yol yüzeyi kullanılabilir hale getirildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Yerel

Kazım Kurt Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title