Haberler

Eskişehir'de Terör Lanetlendi

Sivil Toplum Örgütlerince Düzenlenen 'Teröre Lanet ve Sağduyuya Davet' Mitingine Yaklaşık 200 Kişi Katıldı.

Eskişehir'de sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen 'Teröre lanet ve sağduyuya davet' mitingine yaklaşık 200 kişi katıldı.

Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda, bu akşam aralarında Memur-Sen'e bağlı sendikalar, Şuurlu Öğretmenler Derneği, İnsani Yardım Vakfı (İHH), İlim Yayma Cemiyeti, Karadenizliler Derneği, Ensar Vakfı ve Alperen Ocakları'nın bulunduğu sivil toplum örgütleri tarafından bir miting düzenlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi, Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi'nin de destek verdiği 'Teröre lanet ve sağduyuya davet' mitingi öncesinde, Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Akyüz, kalabalıktan PKK terör örgütünün adının sloganlarda kullanılmamasını istedi. Kalabalık, sık sık 'Teröre lanet' diye bağırdı.

İHH Eskişehir İl Koordinatörü Muammer Karaman, sivil toplum örgütleri adına konuşma yaptı. Karaman, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında, "Eli kan, yüreği kin dolu, insanlıktan nasipsizler. Her zaman olduğundan çok daha fazla yüksek bir sesle haykırıyoruz ki, amacınıza asla ulaşamayacaksınız. Kardeşliğimizi asla bozamayacaksınız. Bin yıldır olduğu gibi kıyamete kadar aynı bayramları bayram bileceğiz, düğünlerde birlikte oynayacak, cenazelerde birlikte ağlayacağız. Dinimiz aynı, kıblemiz aynı olacak. Ama sizler hep lanetle anılacaksınız. Yaktığınız nefret ateşinde yanacaksınız" dedi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla mitinge katılanlar, yapılan konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title