Haberler

Ereğli Down Cafe Açılışını Vali Doğan Yaptı

İç Anadolu Bölgesinde ilk kez Ereğli'de kurulan Ereğli Down Cafe'nin açılışı, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Eşi Hatice Doğan tarafından yapıldı.

İç Anadolu Bölgesinde ilk kez Ereğli'de kurulan Ereğli Down Cafe'nin açılışı, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Eşi Hatice Doğan tarafından yapıldı.

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Ereğli Kazım Demirel Sevgi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Gençlik Spor Klübü Derneği tarafından yürütülen "Konya Ereğli Down Cafe ve Özel Gençler Sanat Evi" projesinin faaliyetleri kapsamında, Konya Ereğli Down Cafe'nin açılışı gerçekleştirildi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Eşi Hatice Doğan'ın yanı sıra Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Ereğli Emniyet Müdürü Yücel Kaya ve resmi daire müdürlerinin katıldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Down Cafe Proje Koordinatörü Vefa Demirkıran,projenin temelde 3 önemli hedefi bulunduğunu belirterek, bunların Özel gençlere nitelikli servis hizmetleri eğitimi vermek, istihdam edilmelerini sağlamak ve toplumun engellilikle ilgili farkındalığını arttırmak olduğunu ifade etti.

Ereğli Kaymakamı Hasan Bağıcı ise engelli bireylere engelsiz bir dünya hazırlamak için engelli bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerinin sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da bir toplumda gönüllülüğün yaygın olmasının o toplumun çağdaş bir toplum olmaya aday bir yapıda olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

Konya Valisi olarak göreve başladığı ilk dönemde engelli bireylerin eğitimi noktasında Konya'da alınan mesafeyi olumlu bulmadığını dile getiren Doğan, 2009 yılından bu yana Konya'da engelli bireylerin eğitimi konusunda önemli mesafeler kat edildiğini belirtti.

Yalnızca zihinsel engelli bireylerin eğitimi için 4 okul yapıldığını ifade eden Doğan, görme engelli bireylerin yeni okullarında eğitime başladığını bildirerek, işitme engelli bireylerin okul çalışmalarının ise henüz devam ettiğini kaydetti.

Protokol konuşmalarının ardından, Ereğli Down Cafe'nin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi.

Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Nezih Doğan Ereğli Aydın Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title