Haberler

Erdoğan Ulusalcılara Yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Casper'ın Ümraniye'deki Üretim Tesisi Açılışına Katıldı. Burada Konuşan Başbakan Erdoğan, "Üniversiteden Henüz Mezun Olmuş Üç Arkadaşımız Tarafından Kurulan Bu Firma Türkiye Genelinde 10 Binin Üzerinde Vatadndaşımıza İş İmkanı Sağlamış Durumda. Bu Ülkede Taş Üstüne Taş Koyanın Başımız Gözümüz Üstünde Yeri Var. Bu Nedenle Bugün Burdayım.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Casper'ın Ümraniye'deki üretim tesisi açılışına katıldı. Burada konuşan Başbakan Erdoğan, "Üniversiteden henüz mezun olmuş üç arkadaşımız tarafından kurulan bu firma Türkiye genelinde 10 binin üzerinde vatadndaşımıza iş imkanı sağlamış durumda. Bu ülkede taş üstüne taş koyanın başımız gözümüz üstünde yeri var. bu nedenle bugün burdayım. Aslında bu bir başarı öyküsüdür. Bütün gençlerimiz bütün müteşebbislerimiz adına yüz ağartıcıdır" dedi.

Erdoğan, "Eski üretim araçlarının yenilendiği, iletişim ve bilişim teknolojisinin ekonomik hayatı yönlendirdiği bir çağda yaşıyoruz. Bunun içindir ki özellikle eğitimi ilk dört temel taşımız olarak kaydettik ve milli eğitim bütçemizi Türkiye'de birinci sıraya yerleştirdik" şeklinde konuştu.

PENDİK'TE TEKNOPARK

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü; "Önemli bir adım attık, geçen hafta imzaladım. Bakanlar kurulundan da geçirdim, şimdi Pendik ilçesi sınırları içerisinde inşallah bilişim teknolojisine yönelik olarak teknoparkımızı kuruyoruz. Devasa bir alanda, şu anda bu adımların atılacağı ve uluslarası bütün markaların toplanacağı böyle bir adımı atıyoruz."

"BİZ ÖZGÜVENDEN YOKSUN BİR ÜLKE DURUMUNDAYDIK. TÜRKİYE YILLARCA BİR ZİHNİYET SORUNUN AŞAMAMIŞTI, ÇOK ŞÜKÜR BU KONUDA GEÇTİĞİMİZ 4,5 YIL İÇERİSİNDE ÇOK BÜYÜK GELİŞMELER KAYDETTİK"

Erdoğan, "Ama bizim bir zihniyet sorunumuz var. Biz özgüvenden yoksun bir ülke durumundaydık. Türkiye yıllarca bir zihniyet sorunun aşamamıştı, çok şükür bu konuda geçtiğimiz 4,5 yıl içerisinde çok büyük gelişmeler kaydettik. Ama hala Türkiye'yi yerinde saydıran bu zihniyetin izleri yok değil, onlar yine var ama onlar heryerde olacaktır. Fakat biz ne yapacağız? Biz inandığımız yolda azimle, kararla bu üç arkadaşın heyecanı nasılsa bu heyecanı bizler milletimizin geneline yaymaya çalışacağız. Devlet tüccar olmaz, devlet bir defa bu ticari hayatın içinden çıkacak. Devlet ufuk verir, düzenler, denetler, teşvik eder, devletin görevi budur. Biz bütün müteşebbislerimizi yanımıza alacağız, beraber dünyayı dolaşacağız. Adeta biz pazarlamacılığa başladık, neyi pazarlıyorduk? Ülkemizi. Neyi? Kaynaklarımızı. Neyi? Girişimcimizi ve bunu yaparken bundan haz duyuyorduk. Çünkü buna mecburduk. Türkiye'yi duymayanlar, tanımayanlar vardı. Onlara Türkiye'yi tanıtmamız gerekiyor" dedi.

"ULUSALCILIK İÇE KAPANMACI BİR MANTIKLA OLMAZ"

Türk markasının dünyanın heryerinde görebilir hale geldiğini dile getiren Erdoğan, "Bundan çekinmeyelim, bundan korkmayalım, rahat olalım. Onlar buraya gelecek, biz oraya gireceğiz. 'Sayın başbakan bunu yaptığımız zaman ulusalcılık noluyor?' bunu diyenler var. Ulusalcılık içe kapanmacı bir mantıkla olmaz. içe kapanma ulusalcılık odeğildirn aslonda içe kapanma ülkeyi yok saymadır.

"MAKAS AÇILMIŞ BU MAKASI KAPATMAMIZ İÇİNDE ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR. BUNLAR YATARAK OLMUYOR"

Yapılan sehayetlere de değinen Başbakan Erdoğan, "Benim ve cumhurbaşkanımızın müştkerek olarak 1980'den 2003 yılına kadar yaptığımız dış ziyarete bakıyoruz ve şu son 4 yılda yaptığımız dış ziyaret 1980'den 2003'e kadar 23 yılın 2.3 katı. Bu ne demektir? Tam oranlamısını yaptığımız zaman yaklaşık 12 kat daha fazla ziyaret yapmışız. Bu seyahatleri turistik olarak yapmıyoruz, niye bizim derdimiz var, dertliyiz. Makas açılmış bu makası kapatmamız içinde çok çalışmamız gerekiyor. Bunlar yatarak olmuyor. Sen yan gel yat, ondan sonra da mevla versin, vermez çalışana veriyor, koşana veriyor, işin bereketi burada" diye konuştu.

79 yılda gelinen nokta ile 4 yılda gelinen noktayı kıyaslayan Erdoğan, "Bazıları diyor ki; şöyle, böyle. Kardeşim, işte rakam burada. Eğer bunun aksini iddia eden varsa bunlar gelsin bizim karşımızda konuşsun, herşey burada. Öyle olduğu içindir ki kişi başına milli gelir 2 bin 500 dolardı ama şimdi 5 bin 380 dolar. 4 yılda bakın yüzde yüzün üzerinde bir artış oldu. Bu oran aynı zamanda Mastrcih kriterlerine de yaklaştı demektir ve Avrupa'da AB üyesi ülkelerin bir çoğunu da aşmış durumdayız. Şimdi bir çokları kalkıyor, efendim işte Türkiye çok borçlanıyor. Borç yiğidin kamçısıdır, lafı yiğit içindir ama böyle bir yiğit içindir. Dünyanın en borçlu ülkesi ABD'dir ama Amerika'ya dokunuyor mu borç? 5 trilyon doların üzerinde borçları var. Japonya da öyle ama çok rahatlar niye? Onlar artık bu işi rahat rahat döndürecek duruma gelmişler. Şimdi Türkiye bunu yakalıyor. Sizin borcunuzun fazla olması önemli değil, milli geliriniz ne siz ona bakın. Hayat riskdir ama yanı şekilde siyaset de riskdir. Eğer siyasette risk alamazsanız ülkeli bağımsızlık mücadelesinde o arzuladığınız yere götüremezsiniz. Ticaret riskdir, eğer ticarette riski göze almazsanız başarıya ulaşamazsınız. Ama planınızı ve programınızı gayet güzel belirlemek suretiyle" dedi.

"ULUSALCILIK BİRİN YANINA SIFIR KOYMAKLA OLMAZ, BUNLAR NE ZAMAN BOCALADILAR BİRİN YANINA BİR SIFIR ATTILAR, NE ZAMAN BOCALADILAR BİR SIFIR DAHA ATTILAR VE VATANDAŞI ALDATTILAR"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ulusalcılık birin yanına sıfır koymakla olmaz, bunlar ne zaman bocaladılar birin yanına bir sıfır attılar, ne zaman bocaladılar bir sıfır daha attılar ve vatandaşı aldattılar. Vatandaşa dediler ki, bak zam yapıyoruz. vatandaş da zam beklerken rakkamın yanına bir sıfır geldi. Aslında zam sıfırlardaydı, hep birin yanına sıfır koyarak zam yaptılar. Aslında bunun tanımı modern hırsız tanımına girer, çünkü her konan sıfır benim halkımın vatandaşımın cebinden parasının çalınmasıydı. Altı sıfırı attık denilenin aksine enflasyon patlamadı tam aksine çatladı."

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın ardından üretim tesisi basılan bütonla faaliyete geçti. Casper firması Başbakan Erdoğan'a plaket yerine bir okula 21 adet bilgisayar ve sistemini kurma sözü verdi. Bunu az bulan Başbakan Erdoğan, "Anadolu'nun bir köşesi için ihtiyacımız olduğunu sizi arayacağız. Verdikçe azalmaz aksine çoğalır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title