Haberler

Erdoğan: İtalya Her Zaman Yanımızda Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Sürecinde Her Zaman Yanında Olduğunu ve Sürekli Desteklediğini Belirterek, 'Bu Destek Süreci Hala Devam Ediyor. İnanıyorum Ki Bundan Sonra da Bu Şekilde Dayanışma İçerisinde Bu Süreci Devam Ettireceğiz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya'nın Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde her zaman yanında olduğunu ve sürekli desteklediğini belirterek, ''Bu destek süreci hala devam ediyor. İnanıyorum ki bundan sonra da bu şekilde dayanışma içerisinde bu süreci devam ettireceğiz'' dedi.

İzmir'de düzenlenen Türkiye-İtalya Hükümetler Arası Zirvesinde İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, ''Değerli dostum ve meslektaşım'' diye hitap ettiği Silvio Berlusconi ile Temmuz ayında yaptığı telefon görüşmesinde, Türkiye-İtalya zirvesini planladıklarını, kendisinin de zirvenin İzmir'de yapılmasını teklif ettiğini söyledi.

''Tabi EXPO 2015'i kazanırız diye de düşünmüştüm aslında ama kazanamadık, Milano kazandı'' diyen Başbakan Erdoğan, hiç olmazsa böyle bir organizasyonu yaparak İtalyanlar'a İzmir'i göstermek istediklerini kaydetti.

Zirvede iki ülke bakanlarının karşılıklı görüşmelerinin olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu baş başa görüşmelerle birlikte kendi alanlarında neler yapacaklar, örneğin Dışişleri Bakanlarımız kendi aralarında neler yapacaklar, bunları kararlaştırdılar. Terörle, güvenlikle ilgili ne adım atacaklar, bunları görüştüler. Enerjide, ulaştırmada, sanayide, ticarette neler yapacağız, bunları görüştüler ve bu konuda atılması gereken adımları süratle atarak, bunu da artık uygulama alanına sokacağız. Taraflar olarak bu ortak iradenin olduğunu gördük.''

Türkiye ile İtalya arasında gerek siyasi, gerek askeri, gerek ekonomik, gerek kültürel, birçok alanda geçmişe dayalı güçlü bir birlikteliğin olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, özellikle 6 yıllık Başbakanlığı sürecinde bunun çok daha güçlenerek ilerlediğini vurguladı.

Siyasi alanda İtalya'nın Türkiye'nin sürekli yanında olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Özellikle AB sürecinde İtalya her zaman yanımızda oldu. Ve ilk görüştüğüm meslektaşım Silvio oldu. Ve o andan itibaren de AB sürecinde bizi sürekli desteklediler ve bu destek süreci hala devam ediyor. İnanıyorum ki bundan sonra da bu şekilde dayanışma içerisinde bu süreci devam ettireceğiz. Bunun yanında askeri alanda birçok müşterek adımlarımız var. Özellikle Afganistan'da olan dayanışma süreci devam ediyor. NATO içerisindeki dayanışmamız, bunun dışında Kosova'da, Lübnan'da birçok yerlerde birlikte çalışmalarımız kararlılıkla devam ediyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title