Haberler

Engelliler Gününde Talihsiz Kaza

Hakkari'de, 3 Aralık 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikte salonun üst katındaki cam, kalabalığın arasına düştü.

Hakkari'de, 3 Aralık 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikte salonun üst katındaki cam, kalabalığın arasına düştü. Olayda, bir engelli hafif şekilde yaralandı.

Hakkari Özel Kardelen Rehabilitasyon Merkezi tarafından 'Dünya Engelliler Günü' nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenlendi. Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Abdulbaki Aydın, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Kardelen Rehabilitasyon Merkezi sahibi Hikmet Demir, engelliler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Engelliler Günü etkinliği, kurum yetkilileri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbaki Aydın'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın kürsüde konuşma yaptığı sırada kültür merkezinin üst katından düşen bir cam parçası, salonda bulanan kalabalığın arasına düştü. Kazada, salonda bulunan ve adı açıklanmayan bir kişi kafasına isabet eden cam parçaları nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Yaralı engelli, vatandaşlar tarafından Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Etkinlik, bir engellinin şiir okuması ile kaldığı yerden devam etti. Ardından yöresel kıyafetle sahneye çıkan Ahiret Turan adlı engelli, söylediği şarkı ile herkesi duygulandırdı. Halk oyunu oynayan engelliler, salonda bulunan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Engelliler etkinliği, Hakkari yöresine ait bir kına gecesi ile son buldu. Yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan engelliler, küçük yaştaki bir kız ve erkeği damat ve gelin yapıp ellerine kına yaktıktan sonra hep birlikte halay çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Engelliler Günü Hakkari Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title