Haberler

Enes'e Can Vermek İçin Yarıştılar

Yaşaması ilik nakliyle gerçekleşecek olan 16 aylık Enes Saraçoğlu için Rüsselsheim'da düzenlenen doku tipleme kampanyası yoğun ilgi gördü.

Yaşaması ilik nakliyle gerçekleşecek olan 16 aylık Enes Saraçoğlu için Rüsselsheim'da düzenlenen doku tipleme kampanyası yoğun ilgi gördü. Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) öncülüğünde Rüsselsheim Yabancılar Meclisi'nin organize ettiği kampanyada bini aşkın gönüllü kan örneği verdi.

İsa DEVEÇEKEN/ RÜSSELSHEİM

ALMANYA'nın Rüsselsheim kentinde ilik nakline ihtiyacı olan 16 aylık bebek Enes Saraçoğlu için doku tipleme kampanyası yapıldı. Alman İlik Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) öncülüğünde Rüsselsheim Yabancılar Meclisi kan bağışı yoluyla yapılan ilik doku tipleme kampanyasında bini aşkın aşkın gönüllü kan örneği verdi. Yabancılar Meclis Başkanı Adnan Dayankaç'ın girişimiyle"Enes ve diğer hastalar yaşamalı ' kampanyasına yoğun katılım olması nedeniyle Rüsselsheim Goetheschule ve çevresi adeta ana baba gününe döndü. Çevrede yaşayan Türkler, "Her şeyden önce yardıma muhtaç insanları mutlu etmek çok güzel bir duygu. Eğer işin içinde bir insanın yaşamı söz konusu ise, bunu hiç düşünmeden yapmamız zorunlu bir görevdir diye düşünüyoruz ' dediler.

ELELE KAMPANYAYA

Rüsselsheim Anakent Belediye Başkanı Patrick Burghardt'ın hamiliği üstlenip kendisininde kan verip destek olduğu kampanyaya civardaki köy ve kasabalardan yoğun katılım oldu. Yoğun katılım yaşamı ilik nakline bağlı olan Enes'in ebeveynleri Konyalı Serhan ve Sevcan Saraçoğlu ile akrabalarını sevindirdi. Serhan ve Sevcan Saraçoğlu ailesi "Kampanyaya katılan Türk ve Alman ve diğer uluslardan bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bizim durumumuzu evlat sahibi olan herkes anlar. Çocuğumuz Enes'in tek şansı bulunacak olan uygun ilikte. Bunun için dua ediyoruz" dediler. Kan örneği kampanyasına destek için belediyenin tüm olanaklarını seferber edildiğini belirten Yabancılar Meclis Başkanı Adnan Dayankaç, "İnsanlığın ölmediğini bu kampanya bize gösterdi. Böylesine yoğun kalabalık bizleri çok duygulandırdı. Belenenden fazla ilgi bizi umutlandırdı." dedi.

MADDİ YARDIM DA BEKLİYORLAR

Alman Kemik İliği Bilgi Bankası (DKMS) görevlisi Bağnu Yazıcı, "Alman Kemik İliği Bilgi Bankası 2.5 milyon üyesiyle dünyanın en büyük bağış bankası olmasına rağmen yine de yetersiz kalıyor. İlik bankasındaki üye sayısı ne kadar çok olursa, hastanın yaşama şansı da o kadar fazla olur. Almanya'da yaşayan Türk lösemi hastalarına uygun kemik iliğinin bulunabilme olasılığının, Türk kökenli kök hücre bağışçıları arasında diğer bağışçılara göre daha yüksektir. İlik bankamızda 85 bin civarında Türk üye var. Her doku tiplemesi 50 Euroya mal oluyor. Bunun için duyarlı vatandaşlarımızdan ilerki günlerde kan bağışı yanında maddi bağışlar yapmasını da istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title