Haberler

Enerjiye 600 Milyon Euro Yatırım

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Grup Olarak İnşaatın Yanı Sıra Enerji Sektöründe de Büyüme Hedefi İçinde Olduklarını Söyledi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, grup olarak inşaatın yanı sıra enerji ve turizm sektöründe de büyüme hedefi içinde olduklarını söyledi Ağaoğlu, enerji alanında 600 milyon euroluk yatırım yaptıklarını açıkladı.

Bursa Uludağ'da ANKA'nın sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, inşaatın grubun amiral gemisi olmaya devam edeceğini, turizmin yanı sıra enerji sektöründe de büyüme hedefi içinde olduklarını söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, gup olarak inşaatın yanı sıra enerji sektöründe de büyüme hedefi içinde olduklarını söyleyen Ağaoğlu, " Enerjide rüzgar ve hidroelektrik santrali yapımı için mevcut ya da başvuruları yapılmış ve kurulu kapasitesi 600 megawatt'a ulaşan lisans haklarını satın almış durumdayız. Rüzgar enerji ve hidroelektrik santrallerini kapsayan enerjideki yatırım hedefini gelecek 2-3 yıllık dönemde 600 milyon Euro olarak hesaplıyoruz. Doğal olarak bu yatırımlarda öz kaynaklarımız yanı sıra dış finansman olanaklarını da devreye sokacağız. Finansmanda yüzde 60-70 dış finansman, yüzde 30-40 arasında da öz kaynak oranı planlıyoruz" bilgisini verdi.

-"ULUDAĞ BU YAPIYLA GİDEMEZ"-

Grubun turizm yatırımları yanı sıra Uludağ'ın kış turizmi kapsamında karşı karşıya bulunduğu sorunlara da değinen Ağaoğlu, Türkiye'de kış turizminin merkezi olan ve kurulu 10 bin yatak kapasitesinin 5 bininin bulunduğu Uludağ'da plansızlığın had safhaya geldiğini ve Uludağ'ın sahipsiz bırakıldığını söyledi. Ağaoğlu, Uludağ'da 70 yıllarda başlayan, kaçak-göçek ve çarpık olarak nitelediği yapılaşmanın bugünlere kadar geldiğini belirterek, Uludağ'ı komple yıkıp, kapsamlı yeni bir master planla inşa etmenin şart olduğunu savundu.

-"ULUDAĞ'DA ÇEVRE KATLİAMI YAŞANIYOR, BURSA BİLE TEHDİT ALTINDA"-

Ağaoğlu, "Benim kendi tesisim dahil buradaki tüm tesisler kaçak. Vilayet Evi'nin de içinde bulunduğu diğer kamu kuruluşlarına ait 18 tesis de aynı durumda. Ben kendi otelime yenileme ve restorasyon amaçlı olarak geçen yıl 10 milyon TL yatırım yaptım ve itiraf etmeliyim ki bu yenilemeyi de müsaadesiz ve kaçak yaptım. Müşterilerimiz bizden yenileme bekliyor, ya oteli kapatmak ya da bu yenilemeyi yapmak zorundaydım. Uludağ'da tam bir çevre katliamı yaşanıyor. Tüm tesislerin atıkları dağa ve ormana bırakılıyor. Hep birlikte burada bir çevre cinayeti işliyoruz. Bu atıklar nedeniyle Bursa bile büyük tehdit altında" dedi.

-"BAŞBAKANIN ULUDAĞ'I DAVOS YAPMA SÖZÜNÜN ARKASINDAYIZ"-

Ağaoğlu, şimdiye kadar birçok bakanın Uludağ ile ilgili çeşitli vaatlerde bulunduğunu aktararak, "Bu sözlerin hiç biri maalesef gerçekleşmedi. Şimdi umudumuz Sayın Başbakanımız da. Uludağ'ı Davos yapma sözünün artık gerçekleşmesini istiyoruz. 3-4 yılda Uludağ iyi bir planla yeniden yapılarak Davos gibi olabilir. Bu şekilde Uludağ sadece 2-3 aya sıkışan kış turizmiyle değil, 12 aya yayılmış ve çeşitlendirilmiş turizm olanaklarıyla gerçek bir turizm merkezi haline gelebilir" görüşünü dile getirdi. Ağaoğlu turizmde gelinen 20 milyar dolarlı rakamların önemli olduğunu, ancak gerçek potansiyelin kullanılamadığını belirterek " Türkiye'nin bu potansiyeli var. Bence eğer turizmde çeşitliliği de artırırsak 50 milyar dolarlı rakamlara rahatlıkla ulaşabiliriz" dedi. (ANKA/SON)

(NÇ/BÜN/ZG)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title