Haberler

Emre Dağcı Amerika Yolunda

Güncelleme:

Mustafa Emre Dağcı, "The Challenge" projesi kapsamında Amerika'ya gitmeye hak kazandı.

Türk Telekom altyapı basketbolcusu Mustafa Emre Dağcı, ülke çapında basketbol tutkunu genç yetenekleri ortaya çıkarma amacıyla düzenlenen "The Challenge" projesi kapsamında 1.200 kişi arasından seçilerek Amerika'ya gitmeye hak kazandı. Emre Dağcı'nın hedefi NCAA Üniversite Ligi'nde oynamak.

Türkiye'de düzenlenen "The Challenge" (Oyununu Göster) projesi, 3 yetenekli genç basketbolcuya Amerika kapısını açtı. Türkiye'den Anadolu Efes takımının başarılı basketbolcusu Sinan Güler'in yaptığı basketbol gösterisinin video görüntülerini izleyerek, hareketlerin aynısını uygulamaları istenen genç basketbolcular bu görüntüleri kaydettiler. İstanbul, İzmir ve Ankara'dan toplam 1.200 sporcunun elemelerini, NBA Bireysel Gelişim Antrenörü Christopher Thomas yaptı.

Finale kalan 30 sporcu, 4,5 saat süren zorlu bir elemeden daha geçti. Ankara'dan Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü basketbol altyapısından yetişen Mustafa Emre Dağcı, seçilenler arasına girme başarısı elde ederek Amerika'ya davet edildi. Dağcı'nın aralarında bulunduğu 3 genç yetenek, basketbolun anavatanı Amerika'da basketbol dolu günler yaşayacak.

Sporcular 8-14 Şubat tarihlerinde Indiana, 14-18 Şubat arasında ise Houston'da saha kenarında NBA maçı izleme, Cristopher Thomas ile birebir yapılacak özel bir antrenman, Nike'ın özel eğitmeni John Lucas ile antrenman yapma, bir hafta grup idmanı, üniversite gezisi gibi aktivitelerde bulunacaklar.

Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü basketbol alt yapısından yetişen 16 yaşındaki Dağcı'nın kariyerinde; Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Minik Takımı'nda Ankara üçüncülüğü ile birlikte Türkiye birinciliği bulunuyor.

Türk Telekom Spor Kulübü yetkilileri, Dağcı'nın başarılarına bir yenisini eklemesinden mutluluk ve gurur duyduklarını belirttiler. Kulüp olarak Türkiye'nin genç sporcularının her zaman yanında olduklarını kaydeden yetkililer, sporcularının daha nice başarılara imza atacaklarına inandıklarını vurguladılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türk Telekom Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title