Haberler

Elazığ Fırat Tıp Merkezi'nde Sağlam Böbreğin Kanser Teşhisi ile Alındığı İddiası

Elazığ Fırat Tıp Merkezi'ne Halsizlik Şikayeti ile Yatırılan Genç Kızın İki Böbreğinin de Kanserli Olduğu Gerekçesi ile Alındığı Fakat Alınan Böbreklerde Kansere Rastlanmadığı İddilarına, Tıp Merkezi'nin Başhekimi Doç. Dr. İrfan Kaygusuz Düzenlediği Basın Toplantısı ile Cevap Verdi.

Elazığ Fırat Tıp Merkezi'ne halsizlik şikayeti ile yatırılan genç kızın iki böbreğinin de kanserli olduğu gerekçesi ile alındığı fakat alınan böbreklerde kansere rastlanmadığı iddilarına, Tıp Merkezi'nin Başhekimi Doç. Dr. İrfan Kaygusuz düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. Başhekim Kaygusuz konuyla ilgili olarak Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ve Fırat Tıp Merkezi Başhekimliği'nin inceleme başlatacağını belirtti.

Fırat Üniversitesi'ne bağlı Fırat Tıp Merkezi Hastanesi'ne halsizlik şikayeti ile başvuran Sevcan Yılmaz (27) yapılan biyopsi sonucu böbreklerinde kanser olduğu iddiasıyla ameliyata alındı. Ameliyata alınan genç kızın iki böbreği de kanserli olduğu gerekçesi ile alındı. Yapılan tetkikler sonucu ise alınan böbreklerin kanser olmadığı belirtildi. Fırat Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. İrfan Kaygusuz yaptığı basın açıklamasında, hastanın birinci ayda hastaneye başvurduğunu belirterek, hastaya yapılan ultrasonografide her iki böbrekte de kitle tespit edildiğini ve hastanenin Nefroloji Kliniği'ne sevk edildiğini söyledi. Kaygusuz, "Nefroloji Kliniği'nde birtakım tetkikler yapılmış, her iki böbrekte kitlelerin görülmesi üzerine hasta Üroloji Kliniği'ne devredilmiş. Hastanın ameliyat öncesi emar görüntülerinde de, her iki böbrekte kitle olduğu rapor edilmiş ve biopsi önerilmiş ve biopsi yapılarak hastanın kesin tanısı konmaya çalışılmış. Biopsi sonucu özel bir Patoloji Kliniği'ne gitmiş, gelen sonuca göre sol böbrekte kanser olduğu tespit edilmiş. Bunun üzerine hastanemizin üroloji kliniğinde hastanın 07.02.2008 tarihinde her iki böbreği alınmış. Olay yargıya intikal ettiği için çok fazla detaya girmek istemiyorum. Konuyla ilgili Başhekimlik ve Rektörlük bir inceleme başlatacak" dedi.

Fırat Tıp Merkezi'nde halen tedavisi devam eden Sevcan Yılmaz ise başdönmesi ve halsizlik şikayetiyle Arıcak ilçesinden Elazığ Devlet Hastanesi'ne geldiğini söyledi. Yılmaz, "Fırat Tıp Merkezi'ne sevk edildim. Burada bir ay yatarak böbreklerden parça alınıp kist olduğunu söyleyip, böbreğinin alınacağını söylediler. Babam köyden geldikten sonra beni ameliyata aldılar. Bana bir böbrek alınacak dediler ama ameliyattan çıktıktan sonra iki böbreğimin alındığını görünce hayallerim yıkıldı" dedi.

Baba Abdullah Yılmaz ise doktorları mahkemeye verdiğini belirterek, "Bir doktora ameliyat için 150 YTL verdim. Kızım için ameliyat için bıçak parası verdim. Rica ettim 'Sol böbreği alıyorsunuz sağı bırakın' dedim. Ama dinlemedi. İki böbreği birden alındı. Ben davacıyım, çocuğumun böbreğini getirip taksınlar" şeklinde konuştu.

Başhekim İrfan Kaygusuz'un, parçanın dışarıda özel bir klinikte incelendiği iddiasına karşı çıkan baba Abdullah Yılmaz, parçanın incelemesinin hastanede yapıldığını, ayrıca bunun için yine 100 YTL para verdiğini ileri sürdü.

(EK- SK-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title