Haberler

Elazığ'da vatandaşa aşı kolaylığı... 'Acil Müdahale Çadırı' kuruldu

Güncelleme:

Elazığ'da vatandaşa aşı kolaylığı... 'Acil Müdahale Çadırı' kuruldu Kent merkezinde öğretmevi önüne kurulan çadırda, yaş nedeniyle riskli grupta yer alan vatandaşlar aşılanmaya başlandı Vali Erkaya Yırık: " 65 yaş ve üzeri tüm riskli gruplardan vatandaşlarımız buraya gelip burada 10-15...

Elazığ'da vatandaşa aşı kolaylığı... 'Acil Müdahale Çadırı' kuruldu

Kent merkezinde öğretmevi önüne kurulan çadırda, yaş nedeniyle riskli grupta yer alan vatandaşlar aşılanmaya başlandı

Vali Erkaya Yırık: " 65 yaş ve üzeri tüm riskli gruplardan vatandaşlarımız buraya gelip burada 10-15 dakikalık süreç içerisinde aşılarını yaptırabilecekler"

ELAZIĞ - Elazığ' 65 yaş üstü vatandaşların korona virüs (Covid-19) aşısı olması için meydana çadır kurularak hizmet vermeye başladı.

İl Sağlık İl Müdürlüğü'ne bağlı UMKE tarafından öğretmenevi önünde 'Acil Müdahale Çadırı' kuruldu. Kurulan çadırda aşı sırası gelip de randevu almayan veya çekindikleri için hastaneye gidemeyen 65 yaş üzerindeki vatandaşlar korona virüs aşısı olmaya başladı. Vali Erkaya Yırık, aşı hizmeti vermeye başlayan çadırı ziyaret ederek, Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat'tan bilgi aldı.

Şehrin en işlek noktasında aşı çadırı kurularak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, " Korona virüsle mücadelede devletimiz ihtiyaç duyduğu virüs aşısını temin ederek, vatandaşlarımızın sağlığı için hizmetine sundu. Malumunuz bu aşılar tüm illerimize dağıtıldı, Elazığ'ımıza da aşılar geldi ve vatandaşlarımız aşılanmaya başlandı. 87 bin hedeften şu ana kadar 60 bin hedefin gerçekleştiğini söylemek gerekiyor. Arkadaşlarımız genel sağlık kuruluşlarımızda, hastanelerimizde bununla birlikte aile sağlık merkezlerimizde aşı hizmeti gerçekleştiriyor. Buna rağmen vatandaşımıza kolaylık olması açısından hemen çarşı içerisinde 65 yaş ve üzeri, aşı olması gereken vatandaşlarımızın burada dolaylıkla sağlık kuruluşuna gitmeden aşı olabilmesi için aşı noktası kuruldu. İl Sağlık Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımızı burada görevlendirdik ve vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İnşallah, 65 yaş ve üzeri tüm riskli gruplardan vatandaşlarımız buraya gelip,10-15 dakikalık süreç içerisinde aşılarını yaptırabilecekler" dedi.

Korona virüs mücadelesinin devam ettiğini aktaran Vali Yırık, "Sarı tablodaki yerimiz devam ediyor. Özellikle vatandaşlarımızdan istirham ediyorum, korona virüs halen bulaşıcılığını ve öldürücülüğünü devam ettiriyor. Dolayısıyla, ilk günlerdeki gibi maske, mesafe ve hijyen konusundaki titizliğimizi aynı şekilde devam ettirmeliyiz. Çünkü yaptığımız, yapabileceğimiz, ihmal edebileceğimiz bir küçük hata maalesef

ki daha kötü sonuçlara yol açabilecek durumda. Onun için bir olumsuzluk gelişmeden vatandaşlarımıza tekrar hatırlatma ihtiyacı hissettik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Koronavirüs Elazığ Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title