Haberler

Taflan: "Zincir marketlerin gıda dışındaki ürünleri satmasına sınırlama getirilmelidir"

Güncelleme:

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Taflan, zincir marketlerin gıda dışındaki ürünleri satmasına sınırlama getirilmesi gerektiğini belirterek "Perakende yasası bir an önce değişmeli ve yasallaşmalıdır" dedi.

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Taflan, zincir marketlerin gıda dışındaki ürünleri satmasına sınırlama getirilmesi gerektiğini belirterek "Perakende yasası bir an önce değişmeli ve yasallaşmalıdır" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ayhan Taflan, İçişleri Bakanlığının 7 Mayıs'tan itibaren uygulanmaya başlayacak "market tedbirleri" konulu göndermiş olduğu genelgeye istinaden tam kapanma süresince uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile zincir marketlerde veya süper marketlerde inşaat malzemesi, hırdavat, elektronik eşya, kırtasiye, giyim, aksesuar vb satışına izin verilmeyeceğini hatırlattı. Taflan, bu salgın süresince zor günler geçiren esnaflar olarak haksız rekabetin önüne geçilmesi ve ortadan kalkmasını arzu ettiklerini söyledi.

"Bu uygulamanın sadece kısıtlama günlerinde uygulanmasını istemiyoruz" diyen Taflan, "Zincir marketlerin gıda dışındaki ürünleri satmasına sınırlama getirilmelidir. Perakende yasası bir an önce değişmeli ve yasallaşmalıdır. Marketlerde inşaat malzemesi satılmasına karşıyız. Kısıtlamadan dolayı inşaat malzemesi satıcıları ve nalbur esnaflarımız dükkanlarını sürekli açık tutamıyorlar. Fakat zincir marketler ve süper marketler inşaat malzemeleri satabiliyorlar. Gıdanın yanında her türlü ürünü satabilmektedirler. Yıllardır süre gelen haksız rekabete yol açan bazen de kapatmaya kadar giden küçük ticari işletmelerin ayakta kalabilmesi istihdamın sağlanabilmesi için bir an önce parakende yasasının değişmesi gerekmektedir. Gıdadan tekstile, kozmetikten mobilya ve inşaat malzemesine kadar her sektörden ürünleri satan zincir marketler sadece İnşaat sektörünü değil her sektörü etkilemektedir. İçişleri Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu 'market tedbirleri' konulu genelgenin sadece kısıtlama günlerinde değil perakende yasasının değiştirilerek kalıcı olmasını ve esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini arzu etmekteyiz" dedi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Trabzon Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title