Haberler

Sürücü Sertifikasını Ehliyete Dönüştürmek İçin Son Tarih 29 Mayıs

Güncelleme:

Sürücü kurslarına giderek sertifika almaya hak kazanan ancak bunu sürücü belgesine dönüştürmeyenler için tanınan 2 yıllık süre 29 Mayıs'ta sona erecek.

Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği uyarınca 29 Mayıs 2013'ten önce alınan sertifikalar, 29 Mayıs'a kadar sürücü belgesine dönüştürülmemesi durumunda iptal olacak.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, 2 yıllık süre aşımından dolayı 29 Mayıs'ta geçerliliğini yitirecek olan "sürücü sertifikası"na sahip vatandaşların, "sürücü belgesi" işlemlerinin hızlandırılması ve yaşanabilecek yoğunluklardan dolayı mağdur olmamaları için internet üzerinden yapılan randevu sayılarını artırdıklarını söyledi.

HAKLAR İPTAL OLACAK

Resmi Gazete'de 29 Mayıs 2013'te yayımlanarak yürürlüğe giren Taşıtlar Sürücü Kursu Yönetmeliği'nin 45. maddesi kapsamında, bu tarihten önce sürücü sertifikası alan kişilerin sertifikalarını 2 yıl içerisinde sürücü belgesine dönüştürmedikleri halde haklarının iptal edileceği kararlaştırıldı.

"TEBDİRİNİZ ALIN, KAYIP YAŞATMAYIN"

Trafikten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, 38 İlçe Emniyet Müdürlüğüne, 29 Mayıs'a kadar Trafik Tescil Bürolarında yaşanabilecek yoğunluğa karşı önlem almaları için talimat gönderdi. Söz konusu yoğunluğa bağlı olarak vatandaşların mağdur edilmemesi ve süre aşımından dolayı kişilere hak kayıplarının yaşatılmaması için yazılı talimat gönderilerek vatandaşların işlerinin ivedi olarak görülmesi için önlem alındığı öğrenildi.

RANDEVU SAYISI ARTIRILDI

Talimatta, "Sürücü sertifikası sahibi kimselerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi amacıyla 8 Mayıs tarihinden itibaren Trafik Tescil Büro Amirliklerince yürütülen sürücü belgesi müracaatı randevu sayısı artırılmıştır. 29 Mayıs tarihine kadar yeterli sayıda personelin sürücü belgesi müracaat hizmetlerinde görevlendirilmesi, yaşanabilecek yoğunluk sebebiyle randevu alamayan kimselerin de mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik gerekli tedbirlerin alınması hususunda; bilgi ve gereğini rica ederim" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Metin Alper İstanbul Memur Alışveriş Otomobil Yaşam Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500

Yorumlar (21)

VATANDAŞ:

HANİ 15 LİRA OLACAKTI YILBAŞINDAN SONRA YALANCI ADİLER. KOYUN BU MİLLET KOYUN KOYUUUUNNNNN.

18
6
yanıtYanıtla
vatandaş:

benim kazanmış oldugum hakkımı niye elimden alıyorsunuz para derdiniz sadece benim param yok nasıl alacam

13
5
yanıtYanıtla
demokrası:

sizce bu ne demektır akp nın kasası bosalmıs demektır nasılmı yıllar yıllar oncesıne gıdın hatta eskılere sorun sertıfıkanı alırdın 10 yılda ustunden gecse alırdın neden ya paran cıkısmıyordur veda zor durumdasın pekı neden bunu bu aya yansıtıyorlar kendınıze sordunuzmu sorun bence neden bu ay son gun cunku vergısını vermeyen mılyonlarca vatandas var 700 hesaplayın kat kat tırılyon edıyor ulan bıtırdınız bu vergılerle guzel ulkeyı ben sahsen b yı e ye cevırdım sertıfıkayı aldım bu ay zorunlu oldugu ıcın vergı vermemek ıcın yırtım vermıyorum

10
6
yanıtYanıtla
ilknur yalcinmobilWeb@haberler.com:

AKP partiyle bunun ne alakasi var.ehliyetiniz olsun istiyorsanız bu parayi vereceksiniz. Herkes gibi bende parayi yatirip ehliyetini aldim.basina saksi düşse AKP bilecekler..

7
2
yanıtYanıtla
manisa 45:

gercekten anlamadim ehliyetim var 2002 aldim simdi ne yapmam lazim rica ediyorum biriniz anlatsin tskler arkadaslar

1
5
yanıtYanıtla
ABBAS YOLCU ANLAŞILAN:

ADAM HAK KAZANMIŞ BELGEYE DÖNÜŞÜNCE NE OLACAK PARA LAZIM ACELE HERHALDE.

5
1
yanıtYanıtla
nankör olma:

yahu yazık vatandasa, vakit yok emniyete gidemiyoruz, 1 yıl daha uzatın şu işi. . . kic olmazsa bayram sonrasına atın veya yıl sonuna uzatın. . . şimdi motor ehliyetimi de arac ehliyetime ekletecem, sonra sene sonu tekrar ehliyet değiştir diyecekler, parayı dereden mi topluyorum

6
0
yanıtYanıtla
mahomobilWeb@haberler.com:

Bu konuda bile devlete ve memura beddua eden dingillere bir cift lafim var. Bre dingil kursun parasini verdin sinavlari gectin sertifikayi aldin devlet sana gereksiz yere 2 sene sure vermis niye gidip ehliyetini almadinda simdi beddua ediyorsun.Neymis vakti yokmus kursa muracaat ederken vakti buliyorsunda ehliyet almayami bulamiyorsun.Ben olsam sizin ehliyetleri iptal ederdim.

0
4
yanıtYanıtla
Murat MuratMobil-IOS:

Vatandaşın kanini emiyorsunuz .elinizi gariban vatandaşın cebinden çıkartın .

4
0
yanıtYanıtla
paramobilWeb@haberler.com:

Para

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title