Haberler

Sunexpress Gazipaşa'ya uçacak ANTALYA

Sunexpress Gazipaşa'ya uçacak ANTALYA

Sunexpress Gazipaşa'ya uçacak - ANTALYA

SunExpress Gazipaşa'ya uçacak

- SunExpress, TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa Havalimanı'nı tanıtmak için Almanya'dan tur operatörleri, seyahat acentaları ve gazetecilerden oluşan bir gurubu özel uçuşla Gazipaşa'ya getirdi

ANTALYA (AA) - Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, TAV Havalimanları tarafından işletilen Gazipaşa Havalimanı'nı tanıtmak için Almanya'dan tur operatörleri, seyahat acentaları ve gazetecilerden oluşan bir gurubu özel uçuşla Gazipaşa'ya getirdi.

SunExprass, Almanya'nın Frankfurt, Dusseldorf ve Leipzig/Halle havalimanlarından Alanya Gazipaşa Havalimanı'na 5 Kasım'da başlatacağı uçuş öncesinde Almanya'dan gelen guruba Alanya ve çevresini tanıttı.

Gazipaşa Havalimanı'ndaki karşılaşma töreninde konuşan SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, " Almanya'dan aralarında belediye başkanları, turizmciler, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan bir gurup ile özel uçuşla Alanya'ya geldik. Amacımız Türk rivierası olarak bilinen bu önemli turizm bölgesini, 5 Kasım'da gerçekleştireceğimiz ilk uçuşumuz öncesi tanıtmak" dedi.

Gazipaşa Havalimanı'nda gerçekleştirilen uçuşları bölgenin turizm potansiyeli çevresinde, tur operatörlerinin de kullanacağını belirten Schwaiger, "2010 yılında sadece iç hatlar için açılan ve 2011'de uluslararası uçuşlara izin verilen Gazipaşa Havalimanı, Almanların yoğunlukta yaşadığı Alanya ve Side çevresine hitap ediyor. Bu çerçevede biz de bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

"Alanya, doğası, havası, denizi ve sunduğu çeşitlilikle, Türk turizmi için özel bir yere sahip. Birçok Alman vatandaşı kışı bu bölgede geçiriyor" diyen Schwaiger, uçuşlarla Türk rivierasındaki uçuşları güçlendirmiş olacaklarını belirtti.

Schwaiger, "Gazipaşa Havalimanı'na gerçekleştireceğimiz uçuşlarımızla SunExpress'in Antalya'ya olan güçlü uçuş programını mükemmel bir şekilde tamamlamış olacağız. Gazipaşa'ya gerçekleştireceğimiz bu uçuşlarla Almanya'ya gidecek yolcularımıza daha rahat ve konforlu bir uçuş sunacağız" dedi.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ise Alanya ve çevresi açısından büyük önem taşıyan direkt Almanya uçuşlarının SunExpress tarafından ile başlatılacağını anlatarak, şöyle konuştu:

"SunExpress'in Almanya'nın üç kentinden havalimanımıza uçmaya başlayacak olmasından memnuniyet duyuyoruz. Tatilleri için özellikle Alanya ve çevresini tercih eden Alman vatandaşları ve gurbetçilerimiz ile yine burada evleri bulunan yerleşik Almanlar için yaz ve kış boyunca devamlılık gösterecek direkt uçuşlar çok önemli. SunExpress bugüne kadar havalimanıza uçuş gerçekleştiren 10. havayolu şirketi. SunExpress ile Gazipaşa Havalimanı'ndan dış hatlarda karşılıklı direkt uçuşlarla 10 ülkede 16 noktaya ulaşmış olacak. Yeni destinasyonların SunExpress'e, bölgemiz ve havalimanımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

Gazipaşa Havalimanı'dan haftada 3 gün Duseldorf, iki gün Frankfurt ve bir gün de Leipzig/Halle'ye uçuş gerçekleştirilecek.

-gazipaşa

Kaynak: AA / Ekonomi

Frankfurt Antalya Almanya Alanya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title