Haberler

Soma'daki Maden Faciası

TŞOF Başkanı Apaydın: "Acımız büyük, yüreğimize ateş düştü" ASMMMO Başkanı Okkalı: "Bugün millet olarak kucaklaşıp yaraları sarma günü"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Soma'daki kömür madeninde yaşanan facia nedeniyle acılarının büyük olduğunu ve yüreklerine ateş düştüğünü belirtti.

Apaydın, Soma'daki maden faciası nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Apaydın, kurtarılmayı bekleyen madencilerden sevindirici haberlerin gelmesini temenni etti. Apaydın, "Acımız büyük, yüreğimize ateş düştü" ifadesini kullandı.

KOBİDER Yönetim Kurulundan " Türkiye'nin başı sağolsun" başlığıyla açıklama yapıldı. Milleti derinden üzen böylesine elem ve keder verici kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve  sevenlerine başsağlığı, yaralanan madencilere de acil şifa dileğinde bulunulan açıklamada, kurtarılmayı bekleyen işçilerden sevindirici haberlerin gelmesi temenni edildi.

"Cumhuriyet tarihinin en trajik olaylarından biri"

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu da yaşanan maden kazasının Cumhuriyet tarihinin en trajik olaylarından biri olduğunu belirtti. Allıoğlu, özetle şunları kaydetti:

"Can kayıplarımız arttıkça bizlerin üzüntüsü kat be kat artmakta, yüreğimiz yanmaktadır. Yaşadığımız derin üzüntüyü tarif etmek mümkün değildir. Tek dileğimiz can kaybının daha da artmamasıdır. Soma şehitlerinin yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Elbette ilgili devlet kurumlarına bu noktada düşen çok önemli görevler var. Soma şehitlerinin yakınlarına her türlü maddi manevi desteğin sağlanmasının yanı sıra kazaya ilişkin iddiaların da araştırılması gerekmektedir. Onlarca madencimizin yaşamına mal olan bu kazada herhangi bir ihmal, suistimal varsa, bunun tespit edilmesi, sorumluların ortaya çıkarılması beklentimizdir. Dileriz bu kaza son olur ve aynı acılar tekrar yaşanmaz."

"Yaraların sarılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç var"

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Mehmet Okkalı, hayatını kaybeden madencilere ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

Yaraların sarılması için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Okkalı, şöyle devam etti:

"Yaşanan bu elim olayda ihmali bulunan kişi ve kurumlar varsa hukuk önünde hesabı sorulmalı. Bugünler duygusallığın daha fazla olduğu günler. Bugünleri fırsat bilip milletimizi birbirine düşürmek isteyenler çıkabilir. Her türlü provokasyona dikkat etmemiz gerekir. Bu nedenle hepimiz farklı düşünce ve görüşlerimizi bir yana bırakıp birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bugün millet olarak kucaklaşıp yaraları sarma günü. Biz bugüne kadar birçok acı olay yaşamış ve bu acıların üstesinden gelmeyi başarmış bir milletiz. Milletimizin ve ülkemizin başı sağolsun."

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, açıklamasında, yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla andıklarını belirtti. Soğancı, özelleştirme ve taşeronlaşma uygulamalarına son verilmesini istedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada da yaşamını yitiren ve yaralanan madencilerin yakınlarının acısının paylaşıldığı belirtildi. İktidarın işçi sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli önlemleri almadığı ileri sürülen açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın istifa etmesi gerektiği savunuldu. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Fevzi Apaydın Türkiye Soma Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
title