Haberler

Google, Apple'a Servet Ödeyecek!

Apple ve Google her ne kadar iki rakip şirket gibi gözüküyor olsa da aslında aralarında bir çok anlaşmalar mevcut. Bu anlaşmalardan birisi ise Safari'deki varsayılan arama motoru ile ilgili.Google en son 2014'te bu anlaşmayı 3 senelik olarak imzalamıştı.

Apple ve Google her ne kadar iki rakip şirket gibi gözüküyor olsa da aslında aralarında bir çok anlaşmalar mevcut. Bu anlaşmalardan birisi ise Safari"deki varsayılan arama motoru ile ilgili.

Google en son 2014"te bu anlaşmayı 3 senelik olarak imzalamıştı. Anlaşmaya göre Apple"a her yıl 1 milyar dolar ödeyecek olan Google, bu sayede Safari"de varsayılan arama motoru olarak kalabilecekti.

Anlaşmanın bu sene sona ermesi nedeniyle yeniden anlaşmanın gerçekleşeceğini belirten analistler, iPhone satışlarındaki ve Apple"ın marka değerindeki yüksek artış nedeniyle fiyatın eskisine göre oldukça yüksek olacağını da ekledi.

Tahminlere göre Google anlaşmayı yenileyebilmek için Apple"a her yıl en az 3 milyar dolar ödemek zorunda kalacak. Küçük çapta bir servet olarak nitelendirebileceğimiz bu ücret, Google tarafından kabul edilir mi bilmiyoruz fakat bu anlaşmada Apple"ın eli güçlü taraf olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Google Apple Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title