Haberler

GAP Bölge Kalkınma İdaresi 31 yaşında

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek yöre halkının gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek ulusal...

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sahip olduğu kaynakları en iyi şekilde değerlendirerek yöre halkının gelir düzeyini ve yaşam kalitesini yükseltmek için çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek ulusal ve uluslararası düzeyde GAP'ın tanıtılmasına da öncülük ettiklerini söyledi.

Açıkgöz, GAP Bölge Kalkınma İdaresinin 31. kuruluş yıl dönümü nedeniyle öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında, yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

GAP Bölgesi ve diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını gidererek özellikle kırsaldaki verimliliği ve istihdam olanaklarını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Açıkgöz, idarelerinin Türkiye'nin ilk bölgesel kalkınma kurumu olduğuna dikkati çekti.

İdarenin, kuruluşundan bu yana insan odaklı sürdürülebilir bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmak için katılımcılık ilkesi doğrultusunda planlama, koordinasyon, izleme ve değerlendirme çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Açıkgöz, "İhtiyaç duyulan her alanda, bölgede ve ulusalda model olabilecek yenilikçi nitelikte projeler yürütmeye, yerelde kurumsal kapasiteyi geliştirmeye, ulusal ve uluslararası düzeyde GAP'ın tanıtılmasına öncülük etmekteyiz." dedi.

Açıkgöz, bugüne kadar başta kamu yatırım bütçesi olmak üzere ulusal ve uluslar arası fonlardan sağlanan kaynaklarla tarımdan kırsal kalkınmaya, sanayiden turizme, yenilenebilir enerjiden organik tarıma, sosyal altyapının güçlendirilmesine kadar bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik yüzlerce ana projenin gerçekleşmesinin sağlandığını, markalar oluşturulduğunu kaydetti.

Hem bölgesel hem de ulusal ölçekte örnek projeleri hayata geçirdiklerine vurgu yapan Açıkgöz, "Bu yöndeki yenilikçi ve nitelikli çalışmalarına devam eden idaremiz üstlendiği misyonla, sürdürülebilir ve adil kalkınma anlayışıyla, entegre bakış açısıyla hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yapılan bölgesel kalkınma programları için her dönemde ilham kaynağı olmuştur." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mehmet Açıkgöz Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title