Haberler

Dow Corning: Dünya Devleri Avrupa İçin Size Mahkûmlar

4.4 Milyar Dolar Cirolu Amerikalı Silikon Devi Dow Corning, Türk Tekstil Sektörünün Önemli Kimyasal Üreticisi Ak-kim ile Birlikte Silikon Teknolojileri Geliştirecek.

4.4 milyar dolar cirolu Amerikalı silikon devi Dow Corning, Türk tekstil sektörünün önemli kimyasal üreticisi Ak-Kim ile birlikte silikon teknolojileri geliştirecek.

Dow Corning Türkiye ve Ortadoğu Müdürü Michel Bassens; GAP, Nike gibi dünya devlerinin Avrupa pazarı nedeniyle Türkiye’de üretimden asla vazgeçemeyeceğini söyledi.

DÜNYANIN önde gelen silikon üreticisi, 4.4 milyar dolar cirolu Amerikalı Dow Corning, Türk tekstil sektörünün önemli kimyasal üreticisi Ak-Kim ile silikon teknolojileri geliştirmek üzere işbirliğine gidiyor. Cirosunun yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayıran Dow Corning’in, tekstil sektörünün geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Türkiye’de işbirliğine gitmesinin sebebini şirketin Türkiye ve Ortadoğu Müdürü Michel Bassens şöyle açıkladı: "Türkiye tektil ve konfeksiyonda çok iyi bir konumda. Kalite, üretim geleneği ve tecrübeye sahipsiniz. Avrupa’ya yakınsınız. Üretiminiz hızlı. Çabuk cevap veriyorsunuz. GAP, Nike gibi dünya devlerinin Avrupa’daki mağazalarına ürün koymak için tek seçeneği Türkiye. Türkiye’den asla vazgeçemezler. Size mecburlar."

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞACAK: Türkiye’nin tekstil ve konfeksiyonda geçirdiği değişimi etkileyici bulduğunu vurgulayan Michel Bassens, "Bunu daha ne kadar sürdürebilirler bilmiyorum. Türkiye’de artık Uzakdoğu’ya kayan basit üretimden çıkıyor. Katma değeri yüksek üretim ile doğru yoldasınız" diye konuştu. Söz konusu şartlar altında Ak-Kim ile yaptıkları işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Bassens, birlikten güç doğacağını, geliştirecekleri yeni teknolojiler ile Türk tekstil sektörünü rekabetçi ve öncü yapacaklarını söyledi.

AK-KİM BULUNMAZ PARTNER: Akkök Şirketler Grubu kuruluşlarından, 31 yıllık Ak-Kim Kimya’yı öven ve eşsiz bir partner olarak tanımlayan Bassens, "İki şirket de kendi alanında lider. Ak-Kim tekstilde sektörün nelere ihtiyacı olduğunu çok iyi biliyor. Bunları öğrenerek, tekstil için daha etkili ürünler geliştirebiliriz" dedi.

ORTADOĞU’YA KÖPRÜ: Türkiye’de 20 yıldır faaliyetleri olan Dow Corning, 3 yıl önce kendi ofisini açtı. Kozmetikten tekstile, inşaattan otomotive çok geniş bir alana üretim yapan Dow Corning, dünyada inşaat odaklı çalışırken, Türkiye’deki faaliyetleri tekstil ağırlıklı. Dow Corning Tekstil Endüstri Global Direktörü Anthony Feng, Ak-Kim gibi bir şirketle işbirliğine gitmenin onur verici olduğunu kaydederek, "Onların tekstil bizim silikon tecrübemiz ve yaratıcılıklarımız bir araya gelince ortaya çok iyi işler çıkacağından eminim. Türk tekstil sektörüne büyük yaratıcılık gelecek. Enerji kullanımını ve su tüketimi azaltmaya dönük çözümler üreteceğiz. Sektörün rekabetçi olmasına katkı sağlamaya çalışacağız" şeklinde konuştu. Ortadoğu’da ofisleri olmadığını anımsatan Anthony Feng, Ortadoğu’da Ak-Kim işbirliğiyle yer alabileceklerini, Türkiye’nin kendileri için bir köprü olabileceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye ve çevre ülkeler üst sınıf ürün geliştirecek

RAİF Dinçkök, tekstil kimyasalları üreten Ak-Kim’in 2’si Yalova’da, biri Çerkezköy’de olmak üzere 3 tesisi bulunduğunu belirterek, 100’ü aşkın kimyasal ürettiğini söyledi. Ak-Kim’in kimyasal üretimin yanı sıra sektördeki diğer şirketlere tasarım ve mühendislik hizmeti de verdiğini anlatan Dinçkök, tekstilin Akkök grubunun girdiği ilk sektör olduğunu söyledi. Dinçkök, şöyle konuştu: "Tekstilde kendimizi geliştirmek, en ileri teknolojileri kullanmak her zaman önceliklerimizin başında geldi. Küresel rekabet Ar-Ge çalışmaları sonucunda ortaya çıkan katma değeri yüksek, teknolojik ürünlerle mümkün. Dow Corning ile işbirliği Ak-Kim için olduğu kadar müşterilerimiz ve tüm sektör için de heyecan verici. Ak-Kim bundan sonra silikon teknolojisinde de iddialı olacak. Türkiye ve çevre ülkelerdeki müşteriler alışıla gelmiş ürünlerin ötesine geçerek, teknolojik ve üst sınıf ürün geliştirme olanağı bulacak. Özellikle Türk tekstil üreticileri için avantaj yaratacak."

Akkök 2008’de 420 milyon dolarlık yatırım yapacak

AKKÖK Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök, Akkök grubunun 2007 yılı cirosunun 1.6 milyar dolar olduğunu, 50’yi aşkın ülkeye 330 milyon dolarlık ihracat yaptığını belirterek, 2007 yılında 265 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, 2008 için 420 milyon dolarlık yatırım planladıklarını söyledi. Dinçkök, yatırımların enerji ve gayrimenkul ağırlıklı gerçekleşeceğini de vurguladı. Ak-Kim Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Refik Önür ise Ak-Kim’in kendi teknolojisini üreten bir firma olduğunu ve Dow Cornig işbirliği sonucunda da yeni ürünler geliştireceklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title