Haberler

Çin'deki Doğu Çin Fuarı Başladı

Güncelleme:

Çin'deki en büyük bölgesel ticaret fuarı olan Doğu Çin Fuarı, Shanghai'da başladı. Fuarın, yurtiçi ve yurtdışından 33.000 alıcıyı çekerek Çin'in doğusundaki dış ticaret sektörünün büyümesine ivme katması bekleniyor.

Shanghai'daki Doğu Çin Fuarı'na 33.000 Alıcının Katılması BekleniyorÇin dış ticaretinin önemli bir göstergesi olarak kabul edilen fuar, Shanghai, Jiangsu, Zhejiang ve Shandong'un da aralarında bulunduğu dokuz eyalet ve kent tarafından ortaklaşa düzenleniyor.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da düzenlenen Doğu Çin Fuarı'nda bir oyuncak şirketinin standını ziyaret eden insanlar, 12 Temmuz 2023. (Fotoğraf: Fang Zhe/Xinhua)

SHANGHAİ, 13 Temmuz (Xinhua) -- Çin'deki en büyük bölgesel ticaret fuarı olan Doğu Çin Fuarı, Çarşamba günü Shanghai kentinde başladı.

Dört gün sürecek fuarın, yurtiçi ve yurtdışından 33.000 alıcıyı çekerek Çin'in doğusundaki dış ticaret sektörünün büyümesine ivme katması bekleniyor.

5.234 standa ve toplam 105.200 metrekare sergi alanına sahip fuar, altı kategoride düzenleniyor: giyim, tekstil, hediyelik eşya, ev ürünleri, yurtdışı ürünler ve sınır ötesi elektronik ticaret.

Shanghai Belediye Yönetimi Genel Sekreter Yardımcısı Zhang Xiong, fuarın Çin'in doğusundaki dış ticaret işletmelerinin uluslararası pazarı incelemelerine destek olacağını ve Çinli ve yabancı katılımcıları alıcılarla bir araya getireceğini söyledi.

Çin Gümrük Genel İdaresi tarafından Perşembe günü açıklanan verilere göre, ülkenin mal ithalat ve ihracatı, Ocak-Haziran döneminde ilk kez 20 trilyon yuanı (yaklaşık 2,8 trilyon ABD doları) aştı.

Çin Ticaret Bakanlığı yetkili Xiao Lu, ticareti istikrarlı hale getirme ve yapısını iyileştirme çalışmaları yürüten bakanlığın, önemli ticaret fuarlarını daha iyi kullanacağını, ticaret işletmelerinin yurtdışı fuarlara katılmasını destekleyeceğini, ülkenin işleme ticaretinin gelişimini artıracağını ve yeni dış ticaret iş modellerinin hızlandırılmış gelişimini teşvik edeceğini söyledi.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Shanghai Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title