Haberler

Cami ve Külliye Hızla Yükseliyor

İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde Selçuklu mimarisi ile inşa edilen Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesi hızla yükseliyor.

İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi Ihlamur Caddesi üzerinde Selçuklu mimarisi ile inşa edilen Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesi hızla yükseliyor.

Türk İslam sanat mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olarak geçmişten geleceğe önemli bir yapı olarak inşa edilen cami ve külliye, inanç turizminde de yerini alarak büyük bir medeniyet projesi olarak hayat bulacak. Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan içerisinde inşa edilen proje, Selçuklu mimarisi, şehir ve deniz manzarası, ihtişamlı yapısı ile dikkat çekiyor.

Mazi ile atiyi birleştiren mimari proje

Dünyada önemli bir yere sahip Selçuklu mimarisinden esinlenilerek planlanan projede, planlamasına uygun kesme taşlar kullanılıyor. Yılların birikimi ve büyük bir ustalık isteyen kesme taş işçiliği yapıya eşsiz bir görünüm kazandırırken doğal bir yalıtım sağlamasıyla da kullanışlı bir malzeme özelliği taşıyor. Mimarisinden kaynaklanan doğal görünümünün yanında aydınlatması, iklimlendirmesi ve akustiğinde günümüz teknolojisinden faydalanılıyor.

"Mimarisi ile Türkiye'ye örnek olacak"

Cami ve külliye inşaatının tamamlandığında Samsun'a Ankara Hacı Bayram Veli, İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez kazandıracaklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde 6,5 dönüm alan içerisinde inşa ettiğimiz Karadeniz'in en büyük cami ve külliyesinde çalışmalar hızla devam etmektedir. Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen cami ve külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak. Denizi gören ahşap malzeme ve kesme taş kullanılarak Türkiye'ye örnek gösterilecek cami ve külliyede bayanlar için ayrı abdest ve ibadet yerleri de düşünüldü. Cami ve külliye inşaatının tamamlanarak hizmete açıldığında İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez olacak. Şehir için önemli bir merkez olacak olan cami ve külliye projemiz hem mimarisiyle hem de eğitim, ibadet ve dinlenme ve sosyal mekanları ile dikkat çeken bir yapı olacaktır" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İlkadım Belediyesi Karadeniz Selçuklu Ekonomi Haberler

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Bakmadan Geçme

En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title