Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEİK 37. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, enflasyonda kalıcı düşüş hedeflediklerini belirtti. Erdoğan, enflasyonda düşüşte tarih de vererek, "Kararlıyız, sabırlıyız ve asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Yıllık bazda enflasyonun mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz. Böylece, yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Kararlıyız, sabırlıyız ve asla kolaycı çözümler peşinde değiliz. Aylık enflasyon hedeflerimiz doğrultusunda yavaşlamaya devam ediyoruz. Yıllık bazda ise enflasyonun Mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz. Böylece, yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 37. Genel Kurulu ve "Ustalara Saygı Ödül Töreni"ne katıldı. Erdoğan, ekonomiye ilişkin mesajlar vererek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: 'yılın İkinci Yarısından İtibaren Dezenflasyon Dönemine Gireceğiz'

"GEÇİCİ RAHATLAMA DEĞİL, ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞ HEDEFLİYORUZ"

"Ekonomi programımızın asli önceliği enflasyonu tek haneye indirmek suretiyle milletimizin refahını arttırmaktır. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz." diyen Erdoğan, kararlı ve sabırlı olduklarını, asla kolaycı çözümler peşinde olmadıklarını bildirdi.

"YILIN İKİNCİ YARISINDAN İTİBAREN DEZENFLASYON DÖNEMİNE GİRECEĞİZ"

Aylık enflasyonun hedefleri doğrultusunda yavaşlamaya devam ettiğini, yıllık bazda ise enflasyonun mayıs ayında en yüksek seviyeye ulaşmasını, ardından hızlı bir düşüşe geçmesini beklediklerini dile getiren Erdoğan, "Böylece yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz. Piyasa beklentileri de bizim öngörülerimizi güçlü bir şekilde destekliyor. Maliye politikası üzerinden ilave enflasyon baskısına izin vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan: 'yılın İkinci Yarısından İtibaren Dezenflasyon Dönemine Gireceğiz'

"YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILARIN TÜRK LİRASI VARLIKLARA İLGİSİ ARTTI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeye yönelik yatırımcı güveninin de her geçen gün arttığını, uyguladıkları program sayesinde cari işlemler açığının düştüğünü söyledi. Enflasyon beklentilerinin iyileşmeye başladığına dikkati çeken Erdoğan, "Ülke risk primimiz salgın öncesi seviyelere geriledi. Yerli ve yabancı yatırımcıların Türk lirası varlıklara ilgisi arttı. Bankacılık sektörü ve reel sektörümüzün dış borç çevirme oranları gelişme gösterdi. Son 1,5 aylık dönemde gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışı olurken Türkiye'ye sermaye girişleri ivme kazandı." dedi.

"ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN GELECEĞİNİ RİSKE ATMADIK"

Ekonomideki yol haritasının Orta Vadeli Program (OVP) ve 12. Kalkınma Planı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Bölgemizdeki krizlere, Mahalli İdareler Seçimleri'ne ve muhalefetin popülist söylemlerine rağmen yol haritamıza sadık kalıyoruz. Vatandaşlarımızın vaat yağmuruna tutulduğu 31 Mart öncesinde seçim ekonomisine tevessül etmedik. Başkaları gibi kendi siyasi ikbalimiz uğruna ülkemizin ve milletimizin geleceğini riske atmadık." diye konuştu.

Erdoğan: 'yılın İkinci Yarısından İtibaren Dezenflasyon Dönemine Gireceğiz'

Düne kadar seçim meydanlarında bol keseden vaat dağıtanların, bugün borç üstüne borç aldıklarını, zam üstüne zam yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Daha hısım, akraba piyangosuna çevirdikleri atamaları saymıyorum bile. Çok kritik bir dönemeçte hükümetimizin nasıl tarihi bir karar verdiğini, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlayacağız." değerlendirmesini yaptı.

"BRÜT REZERVLERİMİZ 140 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi programının olumlu sonuçlarını almaya başladıklarını belirterek, "Geçen yıl mayıs ayında 97,1 milyar dolar olan brüt rezervlerimiz 42 milyar dolar artışla 140 milyar dolar seviyesine yükseldi. Swap hariç net uluslararası rezervlerde son 1,5 aydaki iyileşme 50,7 milyar dolar oldu. Hatırlarsanız aralarında güya ekonomistlerin, gazetecilerin, siyasetçilerin, profesörlerin de olduğu bir kesim 31 Mart öncesinde bir furya başlatmıştı. Her seçim öncesi yaptıkları gibi yine döviz kuru üzerinden millete korku saldılar. '1 Nisan sabahı döviz kuru şöyle uçacak, böyle fırlayacak.' diye akla ziyan bir sürü senaryo yazdılar. Hatta insanları dolar, avro satın almaları için ahlaksızca kışkırttılar. Peki ne oldu? Çizdikleri karamsar senaryoların hiçbiri gerçekleşmedi. Türk ekonomisi rayında ilerlemeye devam etti." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Dezenflasyon Türkiye Zam Dış Politika Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500

Yorumlar (66)

ismail Yasin:

yalandan enflasyon düşecek.. gerçekten ise enflasyon %200 .. emeklilerin hayallerini süsleyen yalanlar ve geleceği çalınan çalışanlar...

477
26
yanıtYanıtla
Ömer:

Enflasyon yılın ilk yarısından itibaren yani temuzzun başında düşecek. O yüzden asgari ücrete ve emeklilere zam yok. Biraz sabredin, fakirlik imtihandır, fakirler cennete gidecek.

yanıt180
yanıt33
Ömer:

Tüik görevlileri yılın ilk yarısından itibaren enflasyonu düşürmek için canla başla çalışıyor. Lütfen nankör olmayalım. Takdir edelim.

yanıt66
yanıt88
Spectrum:

Zerre samimi bulmuyorum ve inancımı tamamen kaybettim bırak ev araba almayı evlenmek bile ultra lüks sınıfına giriyor bu ülkede..

328
7
yanıtYanıtla
Ağa Aytaş:

Olsun olsun siz yinede en az üç çocuk yapın elhemdulillah Allah büyüktür.

yanıt13
yanıt2
YalancıSavar:

Ultra luks mü? her gün sokakta düüt düt düt diye kafa ütüeyenler düğün konvoyu değil mi?

yanıt3
yanıt11
Ejderha Dövmeli Herif:

20 senedir inancını yenimi kaybettin. Hep aynı şeyleri duyduk zaten. Çayın son deminde mi uyandın.

yanıt16
yanıt0
Yasar Unal:

Memur ve emeklilerin Temmuz'da alacağı zam oranı her yıl aynı manüpülasyonla aşağı çekiliyor. Şubat ve Ağustos aylarında ise ne tesadüf tekrar yükselişe geçiyor canavarımız.

263
11
yanıtYanıtla
Baba Yabgu:

Uzun sen TÜİK e düşür dersin düşürür zor birşey değildi şu anda bile gerçek enflasyonun üçte birini söylüyorlar önemli olan gerçek enflasyon

183
8
yanıtYanıtla
Casus:

Civcivler yine aç kalacak!

170
10
yanıtYanıtla
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title