Haberler

Demirkapı Tüneli 4 Dakikada İklimi Değiştirecek

Güncelleme:

Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 90 kilometre kısaltacak olan Demirkapı Tüneli, trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak.

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da 5 kilometrelik tek tüp şeklinde yapımı devam eden Demirkapı Tüneli, trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak. İbradı ile Konya'nın Derebucak ilçesi arasında yapımına 2013'te başlanan Demirkapı Tüneli'nde, ışığa doğru çalışmalar süratle devam ediyor.

MESAFE 90 KİLOMETRE KISALACAK

Antalya 13. Bölge Müdürlüğü'nce sürdürülen tünel ve yol yapım çalışmaları, Antalya- Konya arasındaki mesafeyi 90 kilometre kısaltacak. Konya- Antalya arasında Seydişehir-Akseki-Manavgat üzerinden sağlanan yola alternatif olacak yeni yol, Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahından Gembos ve Eynif ovalarından geçerek, Antalya'nın Serik ilçesine bağlanacak.

2016 YILI SONUNDA BİTECEK

Akdağ'da yapımı devam 5 kilometrelik Demirkapı Tüneli ise Antalya'yı İç Anadolu'ya daha da yakınlaştıracak. Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tünelde rutin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İmalatın hedeflenen sürede tamamlanacağını belirten Altıok, "2016 yılının sonunda tünel ve yolun bitmiş olmasını bekliyoruz. Tünel imalatında bin 920 metre aşıldı. Tek tüp ve 12 metre genişliğinde inşası devam ediliyor." diye konuştu.

"KONYA TARAFINDA YAĞMUR YAĞARKEN..."

Altıok, tünel ve yeni güzergahın tamamlanmasıyla bölgenin sosyo ekonomik yapısının yanında turizm aksının da etkileneceğini anlatarak, Demirkapı'nın Akdeniz ile İç Anadolu'yu birbirine bağlayacağının altını çizdi. Altıok, tünelin diğer bir önemli özelliğinin de iki bölge arasındaki iklim farkını hissedilir derece ortaya koyması olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki bölge arasında bariz sıcaklık farkı görülüyor. Tünelin iki ucu arasında bazen yağış farkı bile yaşanıyor. Konya tarafında yağmur yağarken Antalya tarafındaki tünel çıkışında günlük güneşlik bir havayla karşılaştık. Konya'da 20 dereceyken Antalya'da 35 dereceyi gördük. Tünelden 80 kilometre hızla 4 dakikada geçilebilecek. Tünelin her iki yakası arasında şu anda 8-10 derece sıcaklık farkı var. Antalya tarafındaki sıcak, nemli ve bunaltıcı havadan Konya'ya serin bir ortama geçiliyor. Birkaç hafta önce Konya tarafına çok şiddetli yağmur yağdı ama diğer tarafta açık ve sıcak bir hava vardı. İmalatı devam eden tünelde bir ucunda yağmur yağarken diğer ucunda nemli ve sıcak bir havayla karşılaşabiliyorsunuz. Bu müthiş, çok farklı bir şey."

GÜNDE 8 METRE İLERLEME SAĞLANIYOR

Yüklenici firmanın şantiye şefi Amaç Altıntaş da tüneldeki çalışmaların 24 saat esasına bağlı olarak devam ettiğini söyledi. Şantiyede 200'ü aşkın personelin çalıştığını aktaran Altıntaş, "Her iki noktadan çalışmalar sürüyor. Günde ortalama 8 metre ilerleme sağlıyoruz. Delme patlatmanın ardından tahkimatla imalatımız sürüyor. İmalat sırasında bazı zorluklarla da karşılaşıyoruz. Zemin yapısını tam anlayamıyoruz ama ilerlememiz gayet güzel şekilde seyrediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Akdeniz Antalya İbradı Konya Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

DOLAR BUGÜN NE KADAR? #128176 16 Mayıs 2024 dolar / euro bugün kaç TL? #128184 Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500

Yorumlar (17)

ustarengo:

iste bu zoruna gidenin borusuna girsin

34
2
yanıtYanıtla
gayserili:

RTE YAPAR kılıçdaroğlu SATAR mhp BAKAR hdp YAKAR

30
6
yanıtYanıtla
...:

TÜM YOLAR İNSANLIĞA AÇIK FAKAT TERÖRE VAHŞETE KAPALI OLSUN. . .

29
1
yanıtYanıtla
Yalın:

Başbuğumuz Erdoğanın memlkete yaptığı hizmetleri tebrik ediyorum.

20
9
yanıtYanıtla
wanlı:

kürtler görün artık t. c sadece doğu ve güney doğuya yatırım yapmıyor sadece doğuya ve güney doğuya ölüm getiriyor farıkna vardın artık depremde yardımları bile el koyup tokileri halka 3 katına satı doğuda ve güney doğuda 15 yıldıt devlet bir iş imkanı kurdumu hodri meydan araştırın sadece toki satı

3
23
yanıtYanıtla
memo:

Bu tunelden yalniz akpliler gecebilir . Cünku diger partiler türkiyenin kalkinmasina karsi yasasin bu projeyi yapanlar yasasin akpliler

13
9
yanıtYanıtla
LİPOSUCTİON:

Doğuya yatırıma hayır.

10
9
yanıtYanıtla
feri &Mobil-ANDROID:

mimarlar odası duymasın vallA. hemen mahkemeye verir yürütmeyi durdurur. bunların işi gücü türkiyenin önünü kesmek.

11
5
yanıtYanıtla
efoMobil-ANDROID:

pkk yapılan yolları yıkıyor kamyonları yakıyor sölede hdp ye pkk ya bu hizmet kürt kardeşleri geliyor yapmayın

10
2
yanıtYanıtla
(ASİ GENÇ).Mobil-IOS:

Her şey de olduğu Gibi yol ve tünelleri yapmakta çok geç kalındı

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title