Haberler

Altın Dolar İle Yükseldi

Güncelleme:

Altın, dolardaki değer kaybı ile birlikte, üç gün süren düşüşünün ardından yukarı yönde hareket etti.

Altın, dolardaki değer kaybı ve yatırımcıların Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmasının zamanlamasına ilişkin işaretler alabilmek amacıyla dikkatlerini ABD ekonomik verilerine çevirmesi ile birlikte, üç günlük düşüşünün ardından yukarı yönde hareket etti.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.5 yükselişle ons başına 1,189.15 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 14:30'da 1,185.75 dolara geldi. Metal Salı günü 1,178.59 dolara kadar inerek, 20 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Altın Şanghay'da son dört günde ilk kez değer kazandı.

İÇ PİYASA

Altın iç piyasada yükseliş gösterdi. Bir miktar düşüş göstersede 99 liranın üzerine tırmandı.

ANALİZ

Altın Mart ayında, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentisinin Dolar Spot Endeksi'ni 10 yılın en yüksek seviyesine çıkarmasının etkisi ile, düştü ve böylelikle üst üste iki ay değer kaybetti. ABD dolarının göstergesi Çarşamba günü son bir haftada ilk kez geriledi. ABD'de Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin Mart ayında daha yavaş bir hızda genişlemesi bekleniyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Sydney'de Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Altın yeniden doların ne yönde hareket edeceğine döndü," dedi ve "Altın fiyatları dolar ile aksi yönde hareket edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Fed Başkanı Janet Yellen, 27 Mart'taki konuşmasında, Fed'in faizi bu yıl artırmasını beklediğini ve artışların daha önceden tahmin edilebilir olmaksızın kademeli yapılacağını kaydetti. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Salı günü yaptığı açıklamada, Haziran ayında faiz artırımı için güçü bir durum olduğunu söyledi. ABD'de borçlanma maliyetleri 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında tutuluyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Singapur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Bakmadan Geçme

Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

500

Yorumlar (3)

CihanMobil-ANDROID:

oha... Sapıklığın böylesidemi var... Ha... Nizde Değil baygınken, Minibüs, Universite yolu, vs. canlı canlı el kol kesip yapıyorlar o Adi, Şeytani, Cehennemlik köpekler.

0
2
yanıtYanıtla
Abdülrezzak bin El A. Kudurmuş Mobil-IOS:

bene 2 altın var, bır hayırsever söylese, satsam mı, biri sünnetim de, biri de babamdan kaldı, onada sünnetinde vermişler

0
0
yanıtYanıtla
bir mechul:

11311 cumhuret altın altın savaş olmasın ve altın fiyatları 50 tl düşsün önemli olan insanlık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title