Haberler

Eğitim-bir-sen'den Başörtüsüne Destek, Yasağa 'Hayır' Protestosu

Eğitim-bir-sen Üyesi 50 Kişilik Grup, Beyazıt Meydanı'nda Toplanarak Üniversitelerde Başörtüsü Yasağının Kalkmasını İstedi. Sloganlar Atan Grup, Taşıdıkları Dövizlerle de CHP ve Yasağın Kaldırılmasına Karşı Çıkanlara Tepki Gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen üyesi 50 kişilik grup, Beyazıt Meydanı'nda toplanarak üniversitelerde başörtüsü yasağının kalkmasını istedi. Sloganlar atan grup, taşıdıkları dövizlerle de CHP ve yasağın kaldırılmasına karşı çıkanlara tepki gösterdi.

Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen üyesi çoğunluğu erkeklerden oluşan grup adına Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Emrullah Aydın bir basın açıklaması yaptı. Aydın, başörtüsüne ilişkin gündemdeki gelişmelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) büyük çoğunluğunun kanunsuz başörtü engellemesi sorununu aşmak için aktif bir arayış içinde olduklarını görmekten memnunuz. Nihayet TBMM çatısı altındaki siyasi partilerimizin bu hukuksuzluğa 'dur' demek için

kararlılık içine girmiş olmalarını, ülkemizin özgürlük ve demokrasi yolunda yeni ve güçlü bir hamlesi olarak görüyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak yapılacak düzenlemede kadınların eğitim, öğretim ve çalışma hakkından mahrum edilmeyecekleri hususunu tartışmaya yer bırakmayacak şekilde açıklıkla yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Bu özgürlüğün karşısında duranları başta eğitimciler olmak üzere aziz milletimiz tarihin karanlık sayfalarına hapsedecektir" diye konuştu.

Açıklama sırasında zaman zaman sloganlar atan grup, başörtüsü yasağının kaldırılması çalışmalarına destek verdi. Grup ayrıca, taşıdıkları dövizlerle de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve yasağın kaldırılmasına karşı çıkanlara tepki gösterirken, bazı çocukların da döviz taşıdıkları gözlendi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

(YM-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title