Haberler

Ege İhracatçı Birliklerinin İhracatı Yüzde 11 Arttı

Ege İhracatçı Birlikleri (Eib), Temmuz Ayındaki Toplam İhracatı Yüzde 11'lik Artışla 529.4 Milyon Dolara Ulaştı. İlk Yedi Aylık Döneminde Yüzde 19'luk Artışla 3.7 Milyar Dolara, Son 12 Aylık Dönemde Bir Yıllık İhracatın İse Yüzde 20'lik Artışla 6.5 Milyar Dolara Çıktığını Belirtti.

Ege İhracatçı Birlikleri(EİB), Temmuz ayındaki ihracatı yüzde 11'lik artışla 529.4 milyon dolara ulaştığını bildirdi. EİB ayrıca ihracatın yılın ilk yedi aylık döneminde yüzde 19'luk artışla 3.7 milyar dolara, son 12 aylık dönemde bir yıllık ihracatın ise yüzde 20'lik artışla 6.5 milyar dolara çıktığını belirtti.

EİB'den yapılan açıklamada, Temmuz ayında 181.9 milyon dolarlık tarım ürünleri ihracatı gerçekleştirdiği, bu rakamın geçen yılın aynı döneminde 148.8 milyon dolar olduğu ifade edildi. Tarım ürünleri ihracatında yüzde 22'lik artış yaşandığı bildirilen açıklamada, bu yılın ilk altı aylık dönemindeki tarım ürünleri ihracatının ise sadece yüzde 7'lik artış gösterdiği ve 1.3 milyar dolarda kaldığı vurgulandı.

Açıklamaya göre, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin ihracatı Temmuz ayında yüzde 14 oranında gerileyerek, 109.5 milyon dolar olarak gerçekleşti. Demir Demirdışı Metaller ihracatı ilk kez hazır giyim konfeksiyon ihracatının gerisinde kaldı. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ihracatı yüzde 14'lük düşüş göstererek, 109.5 milyon dolar oldu.

YAŞ MEYVE VE SEBZE İHRACATINDA YÜZDE 43 ORANINDA ARTIŞ

Açıklamada, Ege Yaş Meyve, Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin, yüzde 43 oranındaki artışla 54.9 milyon dolarlık ihracat başarısı gösterdiği ifade edildi.

Ayrıca Ege Kuru Meyve ve Mamülleri İhracatçıları Birliği'nin ise yüzde 30'luk artışla 37 milyon dolarlık ihracat yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, Ege Canlı Hayvan Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin yüzde 48'lik ihracat artışıyla 21.5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi bildirildi.

Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin de yüzde 36'lık ihracat artışıyla 17.4 milyon dolarlık ihracata ulaştığı vurgulandı.

EİB Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, EİB bünyesinde tarım ürünleri konusunda çalışan ihracatçı birlikleriyle hazır giyim, tekstil, deri ve maden ihracatçı birliklerinin toplam ihracattaki paylarının yüzde 75 civarında olduğunu belirtti. Türkmenoğlu, belirtilen sektörlerin yerli girdi kullanım oranlarının yüzde 80-90 seviyesinde olduğunu ve döviz kurlarından çok daha fazla etkilenildiğini vurguladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title