Haberler

"Dünyanın Kemanları" Festivali Crr'de Başlıyor

Güncelleme:

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ve birbirinden değerli keman virtüözlerinin, müzisyenlerinin ve keman yapım üstatlarının katılacağı "Dünyanın Kemanları" festivaline 15 ila 17 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), üç gün sürecek olan "Dünyanın Kemanları" programı kapsamında dünyaca ünlü sanatçıları sahnesinde konuk edecek. Etkinlik kapsamında konserlerin yanı sıra söyleşi programları da düzenlenecek.

FESTİVAL, "3 KEMANIN HİKÂYESİ" AÇILIŞ KONSERİ İLE BAŞLAYACAK

"Dünyanın Kemanları- 3" festivali, Serhan Bali ve Cihat Aşkın moderatörlüğünde festivale katılan sanatçıların konuk olacağı söyleşi ile 15 Kasım Çarşamba günü 17.00'de başlayacak. Program, Akabinde "Cihat Aşkın'ın Küçük Arkadaşları" olarak adlandırılan "CAKA" bünyesinde önemli başarılara imza atan CAKA müzisyenlerinden Elfida Su Turan, Ilgın Top ve Bade Daştan ile genç neslin başarılı orkestra şefi, besteci ve piyanistlerinden Orçun Orçunsel, 18.00'de sahne alacak. Bu iki etkinlik ücretsiz olarak gerçekleşecek. Festivalin ilk günü birbirinden farklı kültürlere sahip keman ustalarının bir araya geleceği "3 Kemanın Hikâyesi" konseri ile tamamlanacak. Konserde; mükemmel müzikalitesi, stil çeşitliliği ve kusursuz tekniğiyle günümüzün önde gelen kemancılarından biri olarak kabul edilen Shlomo Mintz; klasik, caz ve çingene müziğini aynı derece ustalıkla ve benzersiz bir incelikle bir araya getirebilen keman virtüözü Roby Lakatos ile müzik otoriteleri tarafından günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak görülen Cihat Aşkın aynı sahneyi paylaşacak. Konser, 20.00'de başlayacak.

FRANCESCA DEGO VE FRANCESCA LEONARDİ, KİEV VİRTUOSİ ODA ORKESTRASI İLE İLK KEZ İSTANBUL'DA

"Dünyanın Kemanları" festivalinin ikinci gününde ise uluslararası sahnelerin en çok aranan genç virtüözlerinden Francesca Dego ve Francesca Leonardi, Avrupa'nın parlayan oda orkestraları arasında yer alan Kiev Virtuosi Oda Orkestrası ile ilk kez İstanbul'da sahne alacak. Bu kaçırılmayacak program, 16 Kasım Perşembe günü 20.00'de gerçekleşecek. Konserde sanatçılar; A. Vivaldi'nin "Sonbahar", F. Mendelssohn'un "Keman, piyano ve yaylı sazlar için konçerto" ve P.I Tchaikovsky'nin "Souvenir de Florence" adlı eserlerini seslendirecek.

FESTİVAL, "ORTADOĞU'NUN KÂDİM GELENEĞİ" KONSERİ İLE SON BULACAK

Programın son günü gerçekleşecek olan "Türk Keman Sanatında Bir Efsane 'Nubar Tekyay' " başlıklı söyleşi 17.00'de başlayacak. Söyleşiye İncila Bertuğ, Hüseyin Kıyak ve Cihat Aşkın katılacak. Ardından 19.00'da Cihat Aşkın, Parisa Arsalani ve Behrang Hasani'nin katılacağı bir söyleşi programı daha yapılacak. Bu iki söyleşi programı da ücretsiz olarak düzenlenecek. "Dünyanın Kemanları" festivali, "Ortadoğu'nun Kâdim Geleneği" adlı kapanış konseri ile son bulacak. Günümüzün değerli keman virtüözü Cihat Aşkın'ın orkestra şefliğinde 20.00'de gerçekleşecek olan konserde, geleneksel İran Azeri müziğinin önde gelen kadın seslerinden Parisa Arsalani ve geleneksel İran müziğinin önemli temsilcilerinden keman virtüözü Behrang Hasani bir araya gelecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ilgın Kiev Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title