Haberler

Zelenski'den bakanlıklar dahil hükümetin çeşitli kademelerinde değişiklik

Güncelleme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün akşam günlük duyurularını ve değerlendirmelerini içeren ulusa seslenişe konuşmasında bir dizi dikkat çekici açıklama yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün akşam günlük duyurularını ve değerlendirmelerini içeren ulusa seslenişe konuşmasında bir dizi dikkat çekici açıklama yaptı. Zelenski, savaş hattının gerisindeki kentlerde 'bazı kişilerin savaşı görmezden geldiğini' ifade edip, bakanlıklar dahil hükümetin çeşitli kademelerinde değişiklikler olacağını duyurdu.

'BAZILARI SAVAŞI TAMAMEN UNUTMUŞ'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski konuşmasında şunları kaydetti;

"Bazen arkadaki şehirlerde bazı insanlar, kahramanlarımızın korumasından faydalanarak savaşı tamamen unutmuş ve gerçeği görmezden gelmeye başlamış gibi görünüyor. Savaşı görmezden gelmek kimsenin karşılayamayacağı bir lüks."

TATİL GİBİ GÖREV HARİCİ AMAÇLARLA YURTDIŞINA ÇIKILMAYACAK

"Bugün birkaç kararname imzaladım. Yurt dışına seyahat eden görevliler hakkında Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin (NSDC) ilkeli bir kararı var. Merkezi hükümetin tüm yetkilileri ve yerel yönetimin çeşitli diğer seviyeleri için geçerlidir. Kolluk kuvvetleri, milletvekilleri, savcılar ve devlete adına devlette çalışması gereken herkes için geçerlidir.

Şimdi dinlenmek isteyenler memuriyet dışında dinlensinler. Resmi kurum çalışanları, artık tatil için veya başka herhangi bir hükümet dışı amaç için yurt dışına seyahat edemeyecekler. Beş gün içinde, Bakanlar Kurulu, yalnızca gerçek bir çalışma gezisinin sınır geçiş nedeni olabilmesi adına yetkililer için bir sınır geçiş prosedürü geliştirecek."

"MANEVİYAT KİSVESİ ALTINDAKİ 22 RUS VATANDAŞINA YAPTIRIM"

"Bugünkü bir başka NSDC kararı, güçlendirmekte olduğumuz ve güçlendirmeye devam edeceğimiz ruhani bağımsızlığımızla ilgilidir. Maneviyat kisvesi altında terör ve soykırım politikasını destekleyen 22 Rus vatandaşına yaptırım uygulandı."

"Bakanlıklarda ve diğer merkezi hükümet organlarında, bölgelerde ve kolluk kuvvetleri sisteminde çeşitli seviyelerdeki yetkililerle ilgili - bazıları bugün, bazıları yarın - personel kararlarını zaten aldık."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ukrayna Dizi Dünya Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title