Haberler

Sözde Soykırım Belgeseli Protesto Edildi

Ermeni soykırımı iddialarını tek taraflı anlatan belgeselin yayınlanması Köln'de protesto edildi.

ARD'de 1915 olaylarına ilişkin Ermeni soykırımı iddialarını tek taraflı anlatan belgeselin yayınlanması Köln'de protesto edildi. WDR binası önünde toplanan protestocular, kendi vergileriyle finanse edilen Alman devlet televizyonunda ayrıca bu belgeselin tekrarının yayınlanmamasını talep etti.

Alman devlet televizyonu ARD'de 1915 olaylarına ilişkin Ermeni soykırımı iddialarını tek taraflı anlatan “Aghet-Bir soykırımö isimli belgeselin yayınlanması Köln'de protesto edildi. Almanya Türk Dernekleri Birliği'nin WDR binası önünde düzenlediği protesto gösterisinde katılanlar Ermeni diasporasının dünya kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını belirtti. Almanya Türk Dernekleri Birliği Başkanı İsa İlyasoğlu okuduğu basın bildirisinde Alman devlet televizyonun tek taraflı yayınını kınayarak şunları söyledi: “Soykırım gibi milletimizi çok ağır bir şekilde suçlayan bir filmi biz Almanya'da yaşayan üç buçuk milyon Türkün vergileriyle finanse edilen bir kurumun yayınlamasını şiddetle kınıyoruz. Filmin yapımına kaynak gösterilen belgelerin ağırlıklı olarak Ermeni tarafından ve bazı sübjektif kaynaklara dayandırılması katiyetle Türk arşiv ve belgelerine başvurulmaması bu filmin ne kadar yanlı ve ön yargılı yapıldığını ortaya koymaktadır. Böyle bir film tarafsız yayıncılık adına kesin olarak kara bir lekedir. Böyle bir filmde Türk, Rus, Fransız ve İngiliz arşivlerine yeterince baş vurulsaydı ve Türk tarafının Ermeniler tarafından katledilmiş 537 bin civarındaki kayıtlarına yer verilseydi o zaman böyle bir filmin objektif bir şekilde yapıldığına kanaat getirirdik. Bu konunun açtığımız arşivlere bakılarak tarihçiler tarafından araştırılması taraftarıyız. Bu tür belgesel filmlerde profesyonel oyuncularla kamuoyunu etkilemeyi çalışmayı ve bir milleti haksızca yargılamaya cüret etmeyi büyük bir saygısızlık ve hakaret olarak görüyoruz."

İlyasoğlu tarafından okunan bildiride ayrıca bu belgeselin yayının durdurulması ve tekrar yayınlanmaması da talep edilerek, şöyle denildi: “Bizler ne geçmişte ne de gelecekte bir insanın burnunun bile kanamasını ne istedik ne de isteriz. Bizler barış ve kardeşliğin dünyaya hakim olmasını istiyoruz. Buna en büyük örnek ise 50 milyon insanın öldüğü ikinci dünya savaşına Türkiye'nin katılmamasıdır. Ayrıca bu filmin yapımcılarının Ermenistan'ın birinci başbakanının birinci kitabını okuyup bu soykırım iddialarının büyük bir yalan olduğu konusunda bilgilenmesini isteriz. Ayrıca bu yapımcıların asıl Azerilerin Ermeniler tarafından uğradığı soykırım hakkında da bir film yapmasını bekleriz. Türk milleti tarihi tertemiz bir millet olup birinci dünya koşullarından en az diğer milletler tarafından etkilenmiştir. Dileğimiz savaş koşullarının tekrar oluşmamasıdır."

Haber: Mesut ZEYREK / KÖLN - DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Özel, Erdoğan'a emekliler için formül sundu: Ben olsam o parayı onlara verirdim

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Evler boşaltıldı, silahlı güvenlikler ayrıldı! FETÖ çiftliğinden gelen görüntüler, Gülen'in kaçırıldığı iddialarını doğruladı

Bakmadan Geçme

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

Aziz Yıldırım'a büyük çalım! Ali Koç, Jose Mourinho ile anlaşma sağladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title