Haberler

NYT: Başarı Erdoğan'ın Başını Döndürdü

Güncelleme:

New York Times'ın tanınmış yazarı Friedman, Türklerin, Başbakan Erdoğan'ın farklı görüşleri bastırdığı için sokaklara döküldüğünü savundu.

New York Times'ın tanınmış yazarı Thomas Friedman, Türklerin, Başbakan Erdoğan'ın farklı görüşleri bastırdığı için sokaklara döküldüğünü savundu Gezi olayları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşımını Türkiye'den irdeleyen Batılı yorumculara New York Times gazetesinin tanınmış köşe yazarlarından Thomas Friendman da katıldı. Cumartesi günü polis müdalahesi sırasında İstanbul sokaklarında olduğunu anlatan Friedman, Erdoğan'ın "kibiri ve otokratik dürtülerinin üstün bir liderlik siciline lekelediğini" öne sürerken "Başarı Erdoğan'ın başını döndürdü" gibi ağır bir eleştiride bulundu.

Thomas Friedman, İstanbul mahreçli yazısında Taksim protestolarının Tahir Meydanı'ndakilerden "çok farklı" olduğunu, Mısırlıların "devrim", Türklerin ise "bir tiksinme" eylemi içinde olduklarını belirtti.

-"GEZİ GENÇLERİ GERÇEK MUHALEFET"-

Türklerin sokaklarına, İstanbul'un birkaç yeşil alanlarından birini korumak ve Başbakan Erdoğan'ın muhalif görüşleri "bastırdığı" için döküldüklerini yazan Friedman, Gezi geçlerinin "gerçek muhalefet" haline gelmek amacıyla Twitter'i bir haberleşme ağı, Gezi Parkı ve Taksim'i ise kendi parlamentoları olarak kullandıklarını kaydetti.

Friedman, Gezi gençlerinin böylece Erdoğan'a "Bugünün dünyasında artık liderler, vatandaşlarıyla iki yönlü bir muhabbet içindeler" mesajını gönderdiklerini belirtirken de Erdoğan'ın, Twitter'i toplumun "en kötü belası" olarak eleştirmesinin şaşırtıcı olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın partisinin, sağlık, ulaşım, yönetişim gibi alanlarda yaptığı iyileştirmelerine ve ordunun siyasetten uzaklaştırmak için attığı adımlara dikkat çektikten sonra Friedman şu görüşleri de öne sürdü:

"Erdoğan'ın kibiri, otokratik dürtüleri ve son dönemde kullandığı Semitizm karşıtı mecazlar, üstün bir liderlik sicilini lekeliyor Ancak başarı, başını döndürdü. Ders vermeye veya kısıtlamaya çalışıyor."

-"ANNE BABALAR YILDIRILIRKEN ÇOCUKLARIN KORKULARI YOK OLDU"-

Bu bağlamda Başbakan'ın içki, çocuk sayısı, kürtaj, sezaryen ve televizyon dizilerine yönelik tutumuna dikkat çeken Friedman, şunları yazdı:

"Anne babalar yıldırılırken çocukların korkuları yok oldu. Cumartesi günü polis tazyikli su ve gözyaşartıcı gaz ile Gezi Parkı boşaltırken ben İstanbul sokaklarında protestocular ile birlikte yürüdüm. Erdoğan, geri çekil diyen genç insanların enerjisi ile gerçekten sarsıldı."

-"MANEVİ OTORİTE, RESMİ OTORİTE'DEN ÇOK DAHA ÖNEMLİ"-

Thomas Friedman, CEO'lara yönetişim konusunda danışmanlık yapan LRN şirketinden Dov Seidman'ın, Erdoğan'ın Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin gibi "iktidarda olmakla gücü olmayı karıştırıyor. Bunlar özlü olarak iki tür otorite: resmi otorite ve manevi otorite. ve manevi otorite resmi otoriteden çok daha önemli" değerlendirmesini aktardıktan sonra yazısına "Erdoğan bu dersleri öğrenebilir mi? Türkiye'nin orta vadedeki istikrarı ve onun mirası buna verilecek yanıta bağlı" uyarısıyla noktaladı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Dünya Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Ekrem İmamoğlu 515 oyla Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Bakmadan Geçme

Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 5 Haziran Çarşamba 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 5 Haziran Çarşamba Survivor'da kim kazandı? Sandık Kokusu 26. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kuruluş Osman 164. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 5 Haziran Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 5-6 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Yetenekli Bay Cage filmi oyuncuları kim, konusu ne? Yetenekli Bay Cage filmi ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor ne zaman, nerede çekildi? Hatayspor'a Davide Ancelotti mi geliyor? Volkan Demirel sonrası Hatayspor'da Ancelotti esintisi! Kadınlara regl izni mi geldi? Hangi belediye, regl izni getirdi, olay ne? Instagram çöktü mü? Instagram neden açılmıyor? 5 Haziran Çarşamba Instagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? ASFALT MI ERİDİ? Hangi ilde sıcaklık nedeniyle asfalt eridi, kaç derece? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 5-6 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi!
Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklar karıştı

Hakkari'de belediye başkanının tutuklanması sonrası sokaklar karıştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title