Haberler

Memorıal Hastanesi Kanser Okulu Etkinliği KKTC'de Düzenlendi

Kanser hastalığı, nedenleri, korunma yolları, erken tanı ve tedavi yöntemleri gibi kanserle ilgili pek çok konunun ele alındığı “Kıbrıs Kanser Okulu” etkinliği Girne’deki Grand Pasha Otel’de düzenlendi.

Kanser hastalığı, nedenleri, korunma yolları, erken tanı ve tedavi yöntemleri gibi kanserle ilgili pek çok konunun ele alındığı "Kıbrıs Kanser Okulu" etkinliği Girne'deki Grand Pasha Otel'de düzenlendi.

Memorial Sağlık Grubu ve Kuzey Kıbrıs Türk İngiliz Derneği işbirliğinde düzenlenen Kanser Okulu etkinliğinde Kanserin nedenleri, korunma yöntemleri, kanserde erken tanı ve kanser tanı ve tedavileri gibi konularda oturumlar düzenlendi. Etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Kıbrıs Türk İngiliz Derneği Başkanı Işık Muhtaroğlu, etkinliği Kıbrıs'ta kanser konusunda bir farkındalık ve bilinç oluşturmanın gerekliliğine inanarak hayata geçirdiklerini belirterek, bu amaca önemli katkı sağlayacak Kanser Okulu etkinliğini KKTC'ye taşıyan Antalya Memorial Hastanesi Onkoloji bölümüne teşekkürlerini sundu.

Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Sevim Şuekinci, hastanenin 2 yıldan beridir devam eden Kanser Okulu Projesi hakkında bilgi vererek bu sosyal sorumluluk projesiyle amaçlarının, kanserin o kadar da korkulacak bir hastalık olmadığını halka göstermek olduğunu ifade etti. Şuekinci ayrıca, kanser nedenleri, korunma yöntemleri hakkında bilgi vermek ve kanserin doğru yaklaşımlarla tedavisinin mümkün olduğunu anlatmak olduğunu vurguladı. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise sivil toplum örgütlerinin farklı konuda, toplumda farkındalık oluşturmaya yönelik birçok etkinlik düzenlediğini anımsatarak,kanserde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Kanser Okulu etkinliğinin, ayrı bir anlam taşıdığını söyledi. Kanser Okulu etkinliğinin, Türkiye'nin önemli sağlık kurumlarıdan Memorial Hastanesi Onkoloji Bölümü uzmanlarının tecrübe ve başarılı çalışmalarının, Kıbrıs'taki vatandaşlara aktarılmasına katkı sağlayacağını belirten Güngördü, bir turizm kenti olan Girne'de sosyal kültürel aktiviteler yanında, özellikle sağlık alanında farkındalık oluşturacak programların hayat bulmasının kent için büyük önemi olduğunu kaydetti. Girne'de yaşayan yerli yabancı vatandaşlar ve ilgili kurumların katılımıyla gerçekleşen etkinliğin, üyük fayda sağlayacağına inanç belirten Güngördü, organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan herkesi kutladı.

Etkinlikte daha sonra Kanser Nedenleri ve Korunma Yöntemleri, Kanserde Erken Tanı ile Kanser Tanı ve Tedavilerinde Yenilikler konulu 3 ana başlıkta oturumlara geçildi. Antalya Memorial Hastanesi Onkoloji Bölüm Başkanı profesör Doktor Mustafa Özdoğan, Kanser Nedir, Kanserin Sigara ve Çevresel Faktörlerle İlişkisi konulu sunum gerçekleştirdi.

Gün boyunca Doktor Önder Kırca, " kanser ve kötü şans",Psikolog Almila Şen " Kanser Hastası, ailesi ve psikososyal yönü", Profesör Doktor Saim Yılmaz " Meme Kanserinde erken tanı" Profesör Doktor Tibet Erdoğdu "Prostat Kanserinde Erken Tanı",Doktor Önder Kırca "Kolon, Serviks ve Akciğer Kanserlerine Erken tanı", Profesör Doktor Mustafa Özdoğan " Dünden bu güne kanser tedavisi",Profesör Doktor Akın Yıldız " Görüntüleme ve moleküler tedavilerde yenilikler" Profesör Doktor Saim Yılmaz " Girişimsel Radyolojik Tedavilerde Yenilikler" ve Profesör Doktor Alihan Gürkan" Kanser cerrahisinde yenilikler" konulu sunumlar yer aldı. - GİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Memorial Antalya Kıbrıs Girne Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (1)

007Mobil-ANDROID:

uretilen gidalardan bazilari kanser yapiyor.once bu konuda bilginelelim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title