Haberler

Le Figaro: Türkiye'nin Tepkisi Daha Mantıklı

Güncelleme:

Le Figaro gazetesi, Türkiye'nin Mısır'daki gelişmeleri şiddetle kınayarak Suriye gibi ülkelere göre "daha mantıklı bir tepki" gösterdiğini" belirtti.

Fransız Le Figaro gazetesi, Türkiye'nin Mısır'daki gelişmeleri şiddetle kınayarak Suriye gibi ülkelere göre "daha mantıklı bir tepki" gösterdiğini" belirttiği analizinde Mursi'yi deviren ittifakı "doğrudan bir tehdit olarak algılayan" Türkiye'nin Mursi'nin görevinden alınması ile "Arap dünyasındaki başlıca müttefikini kaybettığını" de öne sürdü Mısır'da "Mursi'nin düşüşünün tüm Ortadoğu'da şok dalgaları yarattığı" yorumları yapılırken Türkiye'nin Mısır'da olup bitenleri şiddetle kınayarak Suriye gibi ülkelere göre "daha mantıklı bir tepki gösterdiği" düşünülüyor.

Fransa'nın büyük gazetelerinden Le Figaro, Mısır'daki gelişmelerin Ortadoğu'daki yansımalarını değerlendirdiği analizinde Suudi Arabistan ve Katar'ın Mursi'nin düşüşünü "selamladıklarını", Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Mursi'nin bir halk ayaklanması sonucunda görevinden alınmasını desteklediğini, Hamas'ın "derin biçimde sarsıldığını", Mahmut Abbas'ın başında bulunduğu Filistin Yönetiminin ise, "açıkça sevindiğini" öne sürdü.

Le Figaro Türkiye'nin yaklaşımına değinirken de "Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si ise, Mısır'daki gelişmeleri, şiddetli kınayarak daha mantıklı bir tepki gösterdi" diye yazdı. Gazete şöyle devam etti:

"Mursi'yi düşüren, devrimci liberaller, muhafazakar çevreler ve ordu arasındaki ittifakı, Haziran ayında ilk defa rejimi karşıtı gösterilerle karşı karşıya kalan, iktidardaki İslamcı parti AKP tarafından doğrudan bir tehdit gibi algılandı."

Fransız gazetesi, ideolojik yakınlık nedeniyle Mursi hükümetinin Türkiye'nin bölgesel iddiaları için önemli bir unsur oluşturduğunu savunduğu analizinde "Suriye ile arası bozulup Irak ile ilişkilerin soğumasından sonra Türkiye, Arap dünyasındaki başlıca müttefikini kaybetmiş durumda" görüşünü de dile getirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Türkiye Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title