Haberler

Çin'in İnsan Eti Sattığı İddiası Afrika'yı Karıştırdı

Güncelleme:

Facebook'ta, Çin'deki bir et fabrikasında insan etlerinin sığır konservesi haline getirilerek Afrika'ya satıldığı iddiası ülkede gündem oldu.

Çin, Facebook'ta ortaya atılan terbiye edilen insan bedenlerinin, konserve haline getirilerek Afrika'ya satıldığı iddialarını reddetti. Sosyal medyada gündeme taşınan iddiaya göre, Çin'deki bir et fabrikasında çekilmiş olan derisi yüzülmüş ölü insan bedeni fotoğraflarının paylaşımları, insan eti ticaretinin yapıldığı söylentilerini ayyuka çıkardı.

İKİ FARKLI NEDEN ÜSTÜNDE DURULUYOR

Zambiya medyası da Çin'deki et fabrikasında çekilmiş fotoğrafları alıntılayarak bir haber yayınlayınca söz konusu iddiaları güçlendirdi. İnsan eti ticareti iddialarını dillendirenler bunun iki farklı sebepten yapılmış olabileceği tezini savundular. Bu tezlerden biri; Çin'de ölü insanların bedenlerini gömecek alan sıkıntısı olduğunu belirtirken, diğer bir tez ise Pekin yönetiminin kaliteli eti daha zengin ve güçlü ülkelere satış için değerlendirmek istediği yönünde oldu.

BÜYÜKELÇİ İDDİALARI REDDETTİ

Çin'in Zambiya büyükelçisi gündeme getirilen iddiaları kızgın bir üslupla reddetti. Büyükelçi Yang Youming; "Bugün boyalı basında çıkan bir haberde Çinlilerin insan etini, konserve edilmiş sığır eti gibi göstererek Afrika'ya sattığı iddiasını, gazeteler yayma gayreti içine girdi. Bu iddialar, tamamen art niyetle atılmış bir iftira ve kötüleme amacı taşıyor. En azami derecede öfkemizi dile getiriyor ve bu iddiaları gündeme taşıyanları şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Çin büyükelçisi Yang, sözlerinin devamında, iddiaları gündeme getirenleri Zambiya ve Çin arasında uzun zamandır süregelen işbirliğini tahrip etmeye çalışmakla itham etti.

FOTOĞRAFLAR BİLGİSAYAR OYUNUNDAN ALINTI ÇIKTI

Çin'de insan etlerinin konservelenerek Afrika'ya satıldığı iddialarına internet üzerinde birçok kişinin inandığını belirten Snopes.com adlı site, Facebook'ta paylaşılan ve iddialarda kullanılan en azından bir fotoğrafın Resident Evil 6 isimli oyunun 2012 yılındaki reklam, tanıtım fotoğraflarından olduğunu belirtti.

SAVUNMA BAKANI YARDIMCISI ÖZÜR DİLEDİ

Çin büyükelçisi Yang Youming iddialar üzerine soruşturma açılmasını talep edince, Zambiya savunma bakanı yardımcısı Christopher Mulenga özür dilemek durumunda kaldı. Çin Xinhua haber ajansının haberine göre Mulenga; "Zambiya hükümeti, Çin ile Zambiya arasındaki sıcak ilişkileri göz önüne aldığımızda yaşanan olaydan dolayı üzüntü duymaktadır." ifadelerini dile getirdi.


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Facebook Zambiya Afrika Yaşam Dünya Haberler

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

500

Yorumlar (52)

..:

haber doğru olabilir çünkü bu lanetli çinliler cenin eti yani bebek eti yiyorlar ve bunu savunuyorlar utanmadan örneğin zorla kürtaj yapılan Uygur kadınlarının bebeklerini çin lokantalarına satılıyor

22
9
yanıtYanıtla
FALSOCU:

KÜRTAJ SONUCU ÖLEN CENİNLERİ YEDİKLERİ HABERLERİ ÇIKMIŞTI . ONU YALANLAMAMIŞLARDI. ÇİNLİLERDEN BEKLERİM SICAK LAV HARİÇ HERŞEYİ YİYORLAR ONUDA CEHENNEMDE YERLER.

30
0
yanıtYanıtla
MUSACAN:

INTERNETE SER ETIM CIN DE RESTORANTA KÜRTAS VE ÖLEN BEBEKLERI PISIRIP YIYIYORLAR BU NAHALET BUDISLER: KURANIKERIMDE BUNLARDAN BAS EDILIYOMUS VE KIYAMET ELAMETLERI GECIYOMUS KURANIKERIMDE!!!

yanıt0
yanıt1
GARİBAN:

türkiyenin dışardan et almaya ihtiyacı yok çünkü ülkemizde koyun çok R

13
9
yanıtYanıtla
nevim genc:

Diyorum ya Müslümn olmayan adamlara Gida Fabrikasi kurma yetkisi vermeyeceksin. Kasap yetkisi vermeyeceksin. Ciftcilik yetkisi vermeyeceksin. Bunu bütün Müslüman Ülkelerde uygulayacksin. Müslüman Ülkeler olarak ithal Gida ürünü almayacaskin. Ben bunu hep söylüyorum

9
7
yanıtYanıtla
İNSAN:

KATILIYORUM ADAMLARIN DİNİ İMANI MERHAMETİ YOK HERŞEY YAPARLAR

yanıt8
yanıt7
MALLIK:

DNA TESTİ DİYE BİRŞEY VAR, LABARATUVARA GÖNDERİRSİN NE ETİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKAR. ZAMBİYADA LABARATUVAR YOKSA OLAN BİR YERE GÖNDERİN. ŞAYET İDDİANIZI DOĞRULARSANIZ YER YERİNDEN OYNAR. BU KADAR BASİT

15
1
yanıtYanıtla
midem ağrıdı:

sansür koysanıza bunlar nasıl görüntüler böyle :(

14
0
yanıtYanıtla
Sevgi Kelebekleri:

İnsan eti insanda bulunan kolajen doku bağ doku antioksidanlar vitaminler omega 10 diye söylenen çok değerli bir yağ asidi vb çok değerli ve başka hiçbir besinde olmayan maddeler barındırdığından haftada 1 yiyenlerde çok büyük pozitif yönde değişimler yapmaktadır. Bu yüzden olimpik sporcuların bazı devlet adamlarının ve süper zenginlerin tükettiği bir besindir. Fiyatları çok yüksek olduğundan Afrikaya gönderildiğini sanmıyorum. Çinde buna talep zaten yüksek.

1
13
yanıtYanıtla
ali:

gerizekalı insan eti insana nekadar zarar verdiğinide yazsaydınya. sen rakının faydasınından bahsetmişin hele birde zararından bahsetseydin

yanıt3
yanıt1
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title