Haberler

Dünya Müzikleri Ayvalık Sanat Fabrikası'ndan Yükseldi

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Derneği'nin yoğun çabalarıyla, ilçede kültürel ve sanatsal gösterimlerin sahnelenmesine olanak sağlamaya çalışılan Sanat Fabrikasında, önceki akşam dünya müziklerinden seçilen dev eserler tenor ve...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Sanat Derneği'nin yoğun çabalarıyla, ilçede kültürel ve sanatsal gösterimlerin sahnelenmesine olanak sağlamaya çalışılan Sanat Fabrikasında, önceki akşam dünya müziklerinden seçilen dev eserler tenor ve soprano eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, orijinal izleyici koltuklarının da monte edildiği Sanat Fabrikası'nın yeni görünümü izleyicilerden tam not aldığı gözlendi. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor İhsan Ekber ile yurt dışında ülkemizi klasik müzik sahnelerinde başarıyla temsil eden soprano Esra Balcıoğlu Akcan tarafından Dünya Müziklerini başarıyla izleyicilere sunarken, her iki sanatçıya, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü başkorrepetitörü ve Başkent Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi, piyanist Fügen Yiğitgil eşlik etti.

Ayvalık Sanat Derneği'ne ait Sanat Fabrikası'ndaki unutulmaz dinletide; Devlet Opera ve Bale eski Sahne Müdürü Yaşar Akçay ile Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Ali Akdamar'ın yanı sıra çok sayıda sanatsever hazır bulunurken, geceye katılması beklenen protokol ve basın mensupları için ayrılan en ön sıradaki koltukların bomboş kaldığı dikkatlerden kaçmadı.

İki bölümden oluşan konserde, tenor İhsan Ekber ve soprano Esra Abacıoğlu Akcan; Guidittanın Aryası, Les Filles de Cadix, Oronte'nin Aryası, Duca'nın Aryası, La Pastorella Dele Alpi, La Dansa, Cunegonde'nin Aryası, Ti Voglio Tanto Bene, Granada, Brindisi gibi dünya klasikleri olan eserlerin yanı sıra; Ali Baba – Nurcihan'ın Aryası, Tokat Türküsü-Sabahın Seherinde, Kerkük Türküleri- Altun Hızma Mülayim-Hara Gidisen Hara, Damımız Ardı Çöle, Kaleden Kaleye-Kalenin Dibinde gibi büyük beğeni toplayan eserleri seslendirdi.

Konser sonunda izleyicinin dakikalarca ayakta alkışladığı sahnedeki sanatçılara birer buket çiçek sunan Ayvalık Sanat Derneği yöneticilerinden Erkan Cılak, Ankaradan yoğun kar yağışı ve buz gibi hava koşullarına rağmen Ayvalık'a gelen sanatçılarla, izleyicilere teşekkür etti.

YAVUZ İMSEL ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİ

Konser sonrasında görüşlerini aldığımız Ayvalık Sanat Derneği Kurucusu, Derneğin Tiyatro Yönetmeni ve İzleyicinin Kurtlar Vadisi-Irak filminde Türkmenbaşı karakteriyle tanıdığı usta oyuncu Yavuz İmsel, Dünya çapında ünlü tenor İhsan Ekber ve soprano Esra Abacıgil Akcan ile piyanist Fügen Yiğitgil'i Ayvalık Sanat Fabrikasında ilçedeki sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu gururu ifade etti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından, Sanat fabrikası salonuna armağan edilen yeni izleyici koltuklarının monte edilmesinden sonra düzenlenen ilk gösterimde dünya devlerini ağırladıklarını belirterek, "Klasik müziğin önemli isimlerini yeni koltuklarımızda izleyicilerle buluşturmamız bir ilk oldu. Aslen Kerküklü olan tenor İhsan Ekber dostumun organizasyonun gerçekleşmesinde büyük rolü oldu. Ben tüm sanatçılarımıza bize gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmsel, muhabirimizin protokole ayrılan koltukların bomboş bırakılmasıyla ilgili sorusunu ise yanıtsız bırakmakla yetindiği gözlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Tiyatroları Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title