Haberler

DSP Genel Sekreteri Erçelebi Açıklaması

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi,

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi,

"Gazetecilerin yıpranma payı kırpıla kırpıla yok edildi" dedi.

Denizli Gazeteciler Cemiyetinin genel kuruluna katılan Erçelebi, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, dünya basın özgürlüğü sıralamasında 138'inci sırada yer aldığını, "Türkiye'de basın mensuplarının Silivri'de yaşadığını" söyledi.

Seçimlerin, "hapishanedeki basın mensupları için özgürlük vesilesi olacağını" ifade eden Erçelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basın mensupları bizimle beraber aday gösterilecek, iktidara getirilecek, Meclis sıralarında yer alacak. Basın mensupları 24 saat gece gündüz çalışıyor. Gazeteciler olayların tanığı, savaşların silahsız askerleri. Ankara'nın heykel gibi donduran soğuğunda, o patlamalarda korunmasız bir şekilde görevlerini yapma mücadelesi veriyorlar. Ama bu mücadeleye karşın merhum Genel Başkanımız Ecevit'in getirdiği yıpranma payı kırpıla kırpıla yok edildi. Gazeteciler yıpranıyor. Kamuya bilgi vermek için yıpranıyor."

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Merih Ak'ın divan başkanlığına seçildiği genel kurulda, Önder Varol ve İskender Doğan'ın listeleri yarışacak.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title