Haberler

Dpü Rektörü Gören Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Gören, Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki toplantıda yaptığı açıklamada, Dumlupınar Üniversitesi olarak 25'inci yıllarını kutladıklarını, bunun heyecan ve mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirerek, DPÜ'nün 1992 yılında resmileşen 25 üniversiteden biri olduğunu söyledi.

DPÜ'nün kuruluş yıl dönümünün etkinliklerini bir yıla yaydıklarını belirten Gören, etkinliklere Kütahya halkının da katılımının sağlandığını aktardı.

DPÜ'nün yerleşke bakımından Türkiye'nin 13'üncü büyük üniversitesi olduğunu anlatan Gören, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz Türkiye'de yerleşke büyüklüğü olarak üniversiteler arasında 13'üncü sırada yer alıyor. Yaklaşık 8 bin dönüm araziye sahibiz. Bu yerleşke büyüklüğümüzle Türkiye'de birçok yerde övünüyor, gurur duyuyoruz. Üniversitemiz öğrenci sayısı ile de adından söz ettiriyor. İlçelerle birlikte yaklaşık 45 bin civarında aktif öğrenci Kütahya'da yaşıyor. Yine ilçelerle bin 135 akademik personel, 818 idari personel görev yapıyor."

Gören, 25 yılda 130 bin mezun verdiklerine işaret ederek, amaçlarının öğrenci sayılarını artırmakla birlikte, Türkiye'de özellikle rağbet gören program ve bölümleri açmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Evliya Çelebi Kütahya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title