Haberler

Dp Genel Başkanı Denktaş'tan Ankara'ya Eleştiri

KKTC'de Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Kırmızı Çizgilerinden Geri Adım Atan Türkiye'nin Yeni Baskılara Davetiye Çıkardığını Savundu.

KKTC’de Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, kırmızı çizgilerinden geri adım atan Türkiye'nin yeni baskılara davetiye çıkardığını savundu. Düzenlediği basın toplantsıyla 8 müzakere başlığının askıya alınmasını değerlendiren Denktaş, Türkiye’nin geri adım atarak Avrupa Birliği’ne verdiği mesajın, “sizi ne kadar bastırırsanız ben o kadar geri çekilmeye hazırımö olduğunu söyledi.

Denktaş, Avrupa Birliği’nin 8 başlığı dondurması ile kendilerinin öngörüsü olan “bir tren kazası olmaz belli bir yavaşlama olur ama süreç devam ederö düşüncesinin doğru çıktığını söyledi. Denktaş, “Eğer Türkiye daha önce ortaya koyduğu kırmızı çizgisinden geri adım atmamış olsaydı ve son yaptığı koşulsuz liman ve havaalanı açma önerisini ortaya koymasaydı, Avrupa Birliği bir başka yöntem bularak yine sürecin devamını sağlayacaktıö dedi. Bir limanla bütün limanlar arasında hiçbir fark olmadığının altını çizen Denktaş, çok büyük bir diplomatik hata yapıldığı ve bu hatanın Kıbrıs Türk’üne pahalıya mal olacağı öngörüsünde bulundu.

Denktaş, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin esas elde etmek istediğinin, raporun içerisinde bulunan Kıbrıs sorununun Birleşmiş Milletler zemininde çözülebileceği maddesini paragraftan çıkartmak olduğunu ve bunu da başardığını kaydetti. Bundan sonra da Avrupa Birliği’nin baskılarının artarak devam edeceğini vurgulayan Denktaş, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir araya gelerek yaşanacak süreci değerlendirmesi ve müşterek bir yol haritası belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title