Haberler

Diyarbakır: Diyarbakır'da "İsrail'e Lanet Filistin'e Destek" Mitingi

Saadet Partisi'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği "İsrail'e Lanet Filistin'e Destek" mitingine yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Saadet Partisi'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği "İsrail'e Lanet Filistin'e Destek" mitingine yaklaşık 25 bin kişi katıldı.

Filistin'de yaşanan olayları ve İsrail'in saldırılarını protesto etmek için Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda bir miting düzenlendi. Yaklaşık 25 bin kişinin katıldığı mitinge Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve Filistin'in Kudüs Müftüsü Said Sabri katıldı. Siyasi yasaklı Necmettin Erbakan ise, telefon bağlantısı ile mitinge katıldı. Yine mitinge canlı telefon bağlantısı ile katılması beklenen Filistin Başbakanı İsmail Haniye'nin ise, güvenlik gerekçesiyle bağlantı kurulmasını istemediği kaydedildi. "Filistin'e Uzanan Eller Kırılsın", "Kahrolsun İsrail" sloganlarının atıldığı mitingde konuşan Filistin'in Kudüs Müftüsü Said Sabri, Mescidi Aksa'nın kokusundan, şehit düşen Filistinliler'den selam getirdiğini belirterek, "Siz Diyarbakırlılar, Selahattin-i Eyyübi'nin torunlarısınız. Dedeniz Eyyübi, Filistin'i hüviyetine kavuşturarak, İslamiyet'i en şerefli hale getirdi. Bu nedenle Filistin halkı da sizin ciğerinizden oluşmuş bir halktır. Türkiye'de Kürtler neyi yaşıyorsa, Türkler neyi yapıyorsa Filistin halkı da onları yaşayıp yapıyor. Filistin temsilcisi olarak bütün İslam aleminin ayakta olması ve özellikle Türkiye'nin bu dik duruşu bizlere güç veriyor. Siyonist İsrail, hem şehrimizi yok ediyor hem de geleceğimizin teminatı çocuklarımızı katlediyor. Zalim İsrail'e sizin gibi müslümanların haddini bildirmesi gerekiyor" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ise, haftalardır Filistin ve Lübnan'da kanların akıtıldığını belirterek, "Zalimleri lanetlemek, oradaki müslüman kardeşlere yalnız olmadıklarını göstermek için Diyarbakır'ın bu en büyük alanında toplandık. Filistin halkı Hamas'ı iş başına getirdiği günden buyana ülkede zulümlerin arttığını gördük. Bizim Türkiye olarak siyasi, askeri ve ekonomik anlamda üstümüze düşeni yapmamızın zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından siyasi yasaklı Necmettin Erbakan, telefon bağlantısı ile mitinge katıldı. Yaklaşık 5 saat süren miting, olaysız şekilde sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title