Haberler

Diyarbakır'daki Patlama ile İlgili Olarak Gözaltına Alınan 1 Kişi Daha Tutuklandı

Diyarbakır'da Askeri Personeli Taşıyan Servis Aracına Yönelik Olarak Gerçekleştirilen ve 6'sı Öğrenci 7 Kişinin Hayatını Kaybetmesiyle Sonuçlanan Bombalı Saldırıyla İlgili Soruşturma Kapsamında Gözaltına Alınan 1 Kişi Daha Tutuklandı. Olayla İlgili Tutuklu Sayısı 11'e Çıktı.

Diyarbakır'da askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik olarak gerçekleştirilen ve 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bombalı saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 1 kişi daha tutuklandı. Olayla ilgili tutuklu sayısı 11'e çıktı.

3 Ocak 2008 günü meydana gelen patlamayla ilgisi bulunduğu gerekçesiyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü çalışma neticesinde gözaltına alınan C.Ç. Diyarbakır Adliye'sine çıkarıldı. Savcılıkta ifade veren C.Ç, bombalı eylemin zanlısı E.P.'nin akrabası olduğunu belirtti. E.P.'nin kendisini 2 kez tehdit ettiğini ileri süren C.Ç, " E.P., Diyarbakır'a geldiğinde benim işyerime uğradı. Yıllardır onu görmediğim için ilk önce tanıyamadım. O kendisini tanıttıktan sonra

onu hatırladım. Benim akrabam olur. Sonra bir başka akrabamızı daha işyerime çağırdı. Daha sonra gidip evde yemek yedik. Beni tehdit ederek, 'Diyarbakır'a geldiğimi kimseye söylersen senin için iyi olmaz' dedi. Bunun için silah üzerine yemin ettirdi. Sonra bir daha onu görmedim'' dedi.

Sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan C.Ç.'nin tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle Diyarbakır'daki olayla ilgili tutuklananların sayısı 11'e çıktı.

(AŞ-AŞ-CMH-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title