Haberler

Diyarbakır'da Hava Kalitesi İzleme İstasyonu Kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Tarafından Koşuyolu Parkı'nın Girişine Hava Kalitesi İzleme İstasyonu Kuruldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından Koşuyolu Parkı'nın girişine hava kalitesi izleme istasyonu kuruldu.

Koşuyolu Parkı'nda kurulan istasyonda inceleme yapan Baydemir, tesisin hayati derecede önem taşıdığını söyledi. Baydemir, yaşam kalitesiyle ilgili veriler sayesinde önlem alınmasını sağlayacak istasyonu açmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirterek, "Sağlıklı bir çevreden söz edebilmek sadece katı atıktan arınmak değildir. Temiz hava, sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz şartıdır. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerin de aralarında bulunduğu 54 kentin hava temizliği standartlar altında. Diyarbakır da

bu grubun arasında. Bu tesiste partikül ve kükürtdioksit değerleri ölçülecektir. Her iki tarafında işlek karayolunun bulunduğu ve hem sıvı yakıt hem de geleneksel yakıtların kullanıldığı semtlerin yer aldığı Koşuyolu Parkı'nı bilinçli olarak seçtik. Vilayetin bahçesinde kurulan diğer istasyon Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait. Bizim istasyonun farkı; aynı anda partikül ve kükürtdioksitin ölçümünün yanı sıra nem, rüzgar hızı ve sıcaklık değerlerini de ölçme kapasitesine sahip" dedi.

Tesisin doğalgaz girişimini de hızlandıracağını ifade eden Baydemir, Kayapınar bölgesine doğalgaz nakli çalışmalarının başladığını, Fen İşleri, DİSKİ ve Çevre Koruma Daire Başkanlıkları'nın hummalı çalışmasıyla bu süreci hızlandıracaklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 10 hissedarı olacağı doğalgazın en geç 2008 yılı içerisinde belirli bölgelerde kullanılacağını ifade eden Başkan Baydemir, bölgenin en yeşil kenti olma yolunda hızla ilerleyen Diyarbakır'ı en temiz havaya sahip kent kimliğine

büründürmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.

(ME-AŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title